MENU SLUIT
do 08.10.2015
Onderdeel van de Americana actie

AlascA + Julian Hertz

Unaniem lovende recensies, airplay op BBC2, BBC6, Radio 2, bestempeld als must-see live act door muziekblad OOR en voorlopers in hun genre; het gaat AlascA voor de wind en de band is vastberaden het liefhebberspubliek voor zich te winnen.

Op Prospero brengt AlascA een Europese interpretatie van country. Het opzwepende album met rammelende piano’s, mariachi trompetten, slidegitaren en een Morriconesque productie neemt je mee naar de sferen van de spaghetti westerns van weleer afgezet tegen invloeden van artiesten als Tim Buckley, Gene Clark en Pavement. Het resultaat is betoverend. AlascA slaagt er weer in een vernieuwende en kenmerkende sound neer te zetten en zijn met hun onafhankelijke, eigenzinnige attitude in Nederland een zeldzaamheid te noemen.

Julian Hertz is een Arnhemse singer-songwriter die folk en country weet te vangen in catchy songs. Eind 2014 bracht hij zijn goed ontvangen EP Passing Time uit, en hij is ook regelmatig te zien in singer-songwritercollectief Het Geluid van Arnhem.

Deze show is onderdeel van de Americana actie.