MENU SLUIT
ma 07.03.2022
Booster Festival Special

Support Your Locals Live

In de talkshow #supportyourlocals geeft Poppunt Gelderland iedere maand een online podium aan de Gelderse muziekscene. Op maandag 7 maart staat de uitzending volledig in het teken van hét showcasefestival van Oost-Nederland: Booster Festival. Met live optredens, interviews en na afloop volop gelegenheid elkaar te ontmoeten, dus kom gezellig langs!

De avond wordt gehost door talentmakelaar Imke Loeffen van Poppunt Gelderland samen met coördinator Pim Kokkeler en programmeur Chris Egbers van Booster Festival. In de show maak je kennis met opkomende artiesten uit Gelderland die op het festival spelen, hoor je hoe je het meeste haalt uit de conferentie overdag en hoe je je als muzikant voorbereidt op een showcase. Deze pre-conferentie wordt ter voorbereiding ook in Enschede en Zwolle georganiseerd.

Over Booster Festival

Op 9 april 2022 vindt de 9e editie van het Booster Festival plaats in Enschede. Op verschillende locaties in de binnenstad presenteren uiteenlopende acts uit Gelderland en Overijssel zich ’s avonds aan nieuw publiek en professionals. Het festival wordt daarom gezien als dé plek om nieuw talent te ontdekken. Overdag vindt een conferentie plaats met diverse workshops, panels en masterclasses voor ambitieuze muzikanten en hun team. Tijdens de show hoor je met welke boekers, managers, programmeurs en producers je die dag in gesprek kunt, ook als je niet op het festival speelt.

Programma

Live in de uitzending speelt Future Mick, deze lo-fi indierockband uit Zutphen en Arnhem is geselecteerd voor Booster Festival 2022. Ook spreken we met de veelzijdige artiest Cassandra Onck die ons meeneemt in haar nieuwe samenwerking met De Basis, haar aankomende show op Booster Festival en de plannen daarna.

Panel: rock die showcase

Naast Booster Festival zijn er nog meer showcasefestivals zoals Popronde en Eurosonic Noorderslag, waarbij je als muzikant steeds maar een korte set hebt om muziekprofessionals en publiek te overtuigen. Dat vergt andere voorbereidingen dan een normale show, maar hoe pak je dat het slimst aan? En waar letten professionals uit de muziekindustrie precies op? We bespreken het met programmeur Shannon van der Werff (De Achtertuin, Luxor Live), festivalorganisatoren Pim Kokkeler en Chris Egbers (Booster Festival) en een van de artiesten. Tijdens de uitzending kun je jouw vragen live aan hen voorleggen.

Toegang is helemaal gratis, je hoeft geen ticket te reserveren maar kan zo binnenlopen. Kom gezellig langs, veel artiesten die op het festival spelen zijn aanwezig en de bar is open!

Kijk vanaf 20:00 mee via de livestream op www.arnhemlive.nl