MENU SLUIT
do 23.04
Kroese presents

Bouke Zoete

Bouke Zoete is de zanger en liedjesschrijver van The Kevin Costners. Hij bracht twee goed ontvangen albums met deze indiepopband uit en droeg bij aan twee platen van Happy Camper. Met het album Million Miles (ook op Excelsior Recordings) maakt hij zijn solodebuut!

Bouke Zoete

Het is een ouderwetse blue eyed soulplaat geworden met een rijke, gloedvolle sound. Er staan tien eerlijke en persoonlijke songs op die zich niet zozeer tot één genre beperken maar die wel allemaal dezelfde organische, spontane sound. De muzikanten die meewerkten op het album hebben hun sporen verdiend bij artiesten als Arno, Tony Allen en Admiral Freebee.

‘Een album maken dat volledig van mezelf is, waarop ik in volle autonomie kon bepalen wat er gebeurde, dat moest er toch nog van komen. Het voelt een beetje als debuteren voor gevorderden,’ aldus Zoete.

Deze show is in samenwerking met muziekwinkel Kroese.

Mon-o-Phone (support)

Zangeres/danseres Ciska Vanhoyland trok zich terug in een studio in de Ardennen om aan een nieuw album van haar band Mon-o-Phone te werken. De gitaren bleven in de koffers en de volledige plaat werd opgenomen met een arsenaal aan vintage piano’s gecombineerd met een keten van effectpedalen. De zang, toetsen en percussie zijn in een take simultaan opgenomen. Zelfs de soundscapes die door de nummers lopen zijn op hetzelfde moment gecreëerd en galmden door gitaarversterkers de studio in terwijl de band stond te spelen.

Het is het eerste nieuwe materiaal van Mon-o-Phone sinds de release van het uitstekend ontvangen album ‘Escapism’ in 2014. In 2015 stond de groep onder meer op Pukkelpop en tourden ze met Emiliana Torrini, Blaudzun en The Sore Losers. Mon-o-Phone verzorgt het support bij de show van Bouke Zoete.