MENU SLUIT
vr 18.01.2019
Singer-songwriter met een mix van jazz, folk, pop & blues

Dayna Kurtz

Dayna Kurtz is een Amerikaanse singer-songwriter die al jaren intensief tourt en alles geeft op het podium. Haar stem is warm, krachtig en intens en grijpt enorm aan. Ook haar (slide) gitaar spel is ronduit indrukwekkend te noemen. De uit Nashville afkomstige, maar in New Orleans wonende Kurtz bestempelt haar genre zelf als ‘Outlaw’. Het komt neer op een mix van blues, jazz, folk en chanson zonder een blad voor de mond te nemen.

Ze wordt vergeleken met namen als Nina Simone, Marianne Faithfull en Jeff Buckley. Ze trad op met vele grote der aarden zoals Elvis Costello, Richard Thompson, Rufus Wainwright, BB King en Norah Jones. Zij brak door met het album Postcards from Downtown waarop ook haar hit Love Get’s In The Way staat. Nederland was het land waar haar carrière gestalte kreeg en zij koos er in 2016 voor om de magie van haar concerten in ons land te registreren. Van deze opnamen, met haar vaste gitarist Robert Mache, is onlangs het tweede live album verschenen.

Enkele jaren terug stond Kurtz tevens op het podium van Roots In het Park waarover de Volkskrant schreef: “het mooiste optreden komt van de Amerikaanse singer-songwriter Dayna Kurtz. Haar stem is zwaar en een tikje duister, soms hard en gemeen. Spaarzaam begeleid door haar eigen akoestische gitaar en de schelle Telecaster van sidekick Robert Mache weet Kurtz van haar soulslijper It’s How You Hold Me een regelrechte tearjerker te maken. Weergaloos”.