MENU SLUIT
vr 29.03.2019
Karavaan Clubtour

Diggy Dex

Diggy Dex was de afgelopen jaren continu onderweg. Met zijn band voelde hij zich een karavaan die op rondreis was, van optreden naar optreden. Er waren platina hits met JW Roy (Treur Niet (Ode Aan Het Leven)) en Ali B (Ik Huil Alleen Bij Jou), jubelende recensies en uitnodigingen om liedjes te schrijven voor uiteenlopende artiesten als Guus Meeuwis, André Hazes, 3JS en Kinderen voor Kinderen. Die successen legden de basis voor zijn nieuwe album Karavaan.

Diggy Dex

Twaalf jaar na zijn debuut Verhalen Vanuit De Sofa voelt het voor Diggy Dex alsof hij net begint. In die jaren heeft hij zijn eigen stijl gevonden én verbreed. De ‘chansonrapper’ uit Amersfoort vertelt verhalen op muziek die bij elke plaat aan zeggingskracht en diepte winnen en bij elk album enthousiaster worden onthaald. Hij scoorde met Slaap Lekker (Fantastig Toch), een samenwerking met de Vlaamse zangeres Eva de Roovere, een hit in Nederland en België, speelde op alle festivals en in alle clubs van Nederland.

Karavaan

De basis is en blijft hiphop, maar is zelden de eindbestemming. Zo ook op Karavaan, zijn nieuwe, zesde album waarvoor Franse popmuziek een belangrijke invloedsbron was. Karavaan is een verzameling reisliedjes, verhalen op muziek die je meenemen op een reis zonder bestemming. Karavaan is het geluid van iemand die open staat voor de wereld en geniet van de simpele dingen in het leven: elkaars gezelschap, muziek, zon, gezelligheid en het moment. Startschot van het album was deze zomer eerste single De Zon Op, dat onder meer Topsong werd bij Radio 2. Met Karavaan onder de arm en zijn band om zich heen staat Diggy Dex klaar om weer op pad te gaan.