MENU SLUIT
wo 27.11.2019
Gypsy tour. Support: Lovers & Lions

Eilen Jewell

Al meer dan tien jaar staat Eilen Jewell bekend om haar subtiele, maar krachtige alternatieve americana songs. Deze Queen of the Minor Key was al twee maal eerder te gast in Arnhem bij Luxor Live. Ook nu komen zij en haar band op de tour behorende bij haar nieuwe album Gypsy, die in augustus van dit jaar uitkwam, weer op bezoek!

Eilen Jewell

De sobere, maar wonderschone muziek van deze singer-songwriter uit Boise, Idaho kent invloeden uit diverse hoeken zoals folk, blues, jazz, country en zelfs rockabilly of surf. Ze werd in eerste instantie nog vergeleken met andere vrouwelijke songwriters als Gillian Welch en Lucinda Williams maar is inmiddels zelf een grote naam in de Americana-scene.

Eilen Jewell noemt haar nieuwe album nu al haar eigen favoriet. Oude sounds. Elektrische gitaarrock. Klassieke country. Gevoelige ballades. Een protestlied. Alles komt voorbij op haar nieuwe album en bij haar show in Luxor Live!

Lovers & Lions (support)

Lovers & Lions is een zeer talentvol americana-country trio met een randje folk, die hun harmonieën vanuit ‘three chords and the truth’ hebben opgebouwd. Hun sound is een mix van The Common Linnets, The Staves en Crosby, Stills & Nash. Het trio ontmoette elkaar tijdens hun studie aan het ArtEZ conservatorium en trok naar Nashville om nieuwe nummers te schrijven, oude te herschrijven en samen met muzikanten uit de scene op te treden en een eigen EP op te nemen.