MENU SLUIT
do 11.11.2021

Esther Aleida + Ingen Navn Trio

Voor deze show is een coronatoegangsbewijs nodig, meer info KLIK HIER.

Vanavond ontmoeten Esther Aleida Trio en Ingen Navn Trio elkaar in Napokania, een fictieve wereld waar muzikale vrijheid één van de belangrijkste grondrechten is, je alle vrijheid hebt om genres met elkaar te combineren en je jezelf kunt verliezen in een spannend spektakel van muzikale uitersten.

Ingen Navn Trio

Ingen Navn Trio speelt experimentele jazz. De composities van saxofonist Inga Rothammel stuiteren met speels gemak door genres. Energiek en dynamisch, van dromerig en minimalistisch, tot vrij en wild. Het ene moment doet de saxofoon je denken aan het geluid van Paul Desmond of een Scandinavisch landschap, het volgende moment kan het klinken als een uitgeputte buis. Het trio integreert natuurgeluiden als vogels en stromend water in hun muziek, experimenteert met elektronische effecten en de manier waarop ze hun instrumenten bespelen. Het resultaat is een divers, fris en onvoorspelbaar geluid.

Esther Aleida Trio

Met een diversiteit in patronen, ritmes en een multi-instrumentale inzet, neemt het Esther Aleida Trio je mee door verschillende werelden, gevuld met mysterieuze verhaallijnen, verrassende wendingen en moderne sprookjes. Zangeres Esther speelt haar stukken met veel plezier en expressie. Improvisatie doet haar stukken steeds weer een klein beetje anders klinken.

Gitarist Rocco Romano en saxofonist Inga Rothammel laten het Arnhemse jazz folk trio klinken als een warm klankrijk geheel. Met gewaagde maar passende improvisaties voegt het trio steeds weer nieuwe pagina’s toe aan het verhaal. De eigenzinnige composities doen soms denken aan die van singer-songwriter Joanna Newsom of de eigenwijsheid van Fiona Apple, maar ook de voorliefde voor jaren zestig muziek (uit de platenkast van Esthers vader) schemert licht door in haar songs.

Esther Aleida

– Zang, Piano, Guitar

Inga Rothammel

– Saxofoon

Rocco Romano

– Guitar

Hendrik Eichler

– Drums