MENU SLUIT
do 10.03

Fresku

De Eindhovense rapper Fresku is niet alleen de grappigste rapper van Nederland, maar ook een van de weinige rappers die zijn kwetsbare kant durft laten zien. Mede dankzij zijn partner-in-rhyme Teemong, die ook verantwoordelijk is voor Fresku’s video’s, is hij nu zo succesvol dat hij elke dag kreeft eet in plaats van kapsalon.

Fresku

Fresku bracht zonder enige aankondiging zijn meest recente album In Het Diepe uit. In 16 nummers neemt hij zijn luisteraars mee in een emotionele achtbaan. Op het album gaat hij terug naar zijn roots en hoor je hem voor het eerst Papiaments zingen. Ook deelt hij veel persoonlijke hoogte- en dieptepunten, zoals de gezondheid van zijn zoontje. Het album draagt hij op aan zijn overleden oma waar hij vroeger mee woonde op Curaçao.

Fresku laat graag horen hoe hij tegenover maatschappelijke problemen staat; in zijn teksten, sketches, theatershow of in een rap samen met Arjen Lubach. Personages Willy Keurig en Gino Pietermaai maken in online filmpjes korte metten met de stereotypen die rond bepaalde bevolkingsgroepen hangen en meer dan eens spreekt Fresku zich uit als het over de vluchtelingencrisis of geloof gaat.