MENU SLUIT
do 04.11.2021
Support: Philippine

Froukje

Froukje is nog maar 18 jaar als ze zich begin 2020 met haar single ‘Groter dan Ik’ in één klap profileert als een van de nieuwe beloften van de Nederlandse alternatieve pop. De single biedt haar dansbare en zelfgeschreven perspectief op de huidige klimaatcrisis (“Happy new year / de wereld staat in de fik / en ik zou het willen blussen, maar het vuur is groter dan ik”), gaat viraal op internet en brengt haar op de radar van media als De Wereld Draait Door en 3FM. Ook treedt ze op uitnodiging van Wende Snijders op in Carré bij Wende’s Kaleidoscoop.

Froukje

Froukje (Froukje Veenstra) woont in Rotterdam, waar ze Songwriting studeert aan het Codarts Conservatorium. In mei verschijnt haar tweede single ‘Ik Wil Dansen’, die net als ‘Groter Dan Ik’ raakt aan relevante existentiële thema’s en bol staat van intrigerende zanglijnen, gebracht met een natuurlijke nonchalance maar ook een scherpschietend en vakkundig talent voor melodie. Beide singles zijn in korte tijd goed voor tonnen views en elk meer dan een miljoen streams. Ook tekent Froukje een contract bij Top Notch, het label waar haar nieuwe muziek in middels is verschenen op de EP Licht en Donker. Froukje beweegt zich voort met een aura van authenticiteit en inhoudelijke urgentie dat in een woelig tijdperk even verfrissend als broodnodig aandoet.

Philippine (support)

Philippine kreeg muziek met de paplepel ingegoten; haar muziek is een combi van de zachte country-singer songwriter muziek van haar moeder en de jaren 80 pop van haar vader, maar dan op een moderne manier. Met haar stem en eerlijke teksten als duidelijke rode draad. In 2020 ging zij op het conservatorium de samenwerking aan met producer Mischa Dirksen en gitarist Max van Rijs, met de EP Somewhere Else als eerste resultaat.