MENU SLUIT
do 26.09.2019
Space country; Support: Baer Traa

Garrett T. Capps

Garrett T. Capps maakt psychedelisch rockende country met vlijmscherpe randjes. Zelf omschrijft deze muzikant uit San Antonio, Texas zijn muziek als space country!

Garrett T. Capps

Op alle roots, country en americana platformen, ook in Nederland, wordt dit opkomende talent met zijn eerste twee albums de hemel in geschreven. Hij maakt diepe indruk met wonderschone instrumentatie, doorleefde vocalen en muziek die nadrukkelijk buiten de lijntjes van de traditionele countryrock kleurt. Naast een akoestische gitaar hoor je tegelijkertijd atmosferische synths en een weemoedige pedalsteel gitaar.

Op 30 augustus van dit jaar kwam het nieuwe album van Capps uit met de titel All Right, All Night. Dansbare country met Townes & Parsons-achtige liedjes. Meer Americana dan op zijn eerdere albums, maar nog steeds overheerst het spacy-country element. Niet voor niks neemt hij op deze tweede Europese tour zijn NASA country band mee. TIP! Helemaal voor de liefhebbers van Daniel Romano, Sam Outlaw en Sturgill Simpson.

Baer Traa (support)

Zijn eerste single Stone Cold Woman werd meteen 5 sterren track bij Gerard Ekdom (Radio 2) en weerspiegelt waar de muziek van Baer om draait; strakke grooves, soulvolle songs en een flinke scheut blues. Live en op zijn eerder dit jaar verschenen debuut-album ‘Out Of Thin Air’ hoor je zijn rauwe, oprechte performance.