MENU SLUIT
vr 07.12.2018
Jazz Orchestra of the Concertgebouw met o.a. Michelle David en Sven Figee (Sven Hammond)

Gospel Night XL

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw omringt zich met de meest opwindende artiesten voor een stomende Gospel Night: gospel-koningin Michelle David, het ZO! Gospel Choir, organist Sven Figee (Sven Hammond) en jazz-zanger Humphrey Campbell. Gospel songs, jazz standards en Hammond souljazz vormen de ingrediënten voor deze heerlijke avond met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw o.l.v. Dennis Mackrel.

Michelle David

Michelle David is bezig om met haar Gospel Sessions de wereld te veroveren. De in Nederland woonachtige Amerikaanse is in Nederland een club- en festivalhit en bracht met haar band onlangs haar derde en toto nu toe beste album uit. De reacties zijn overal hetzelfde: “Er wordt gedanst, gejuicht en mensen werden verbonden door de boodschap van Liefde.”

Humphrey Campbell

De invloed van Humphrey Campbell in de muziekwereld is wijdverbreid. Campbell is al jaren docent op het Conservatorium van Amsterdam en één van de toonaangevende vocalisten in het Nederlandse muzieklandschap. Met zijn vertolkingen van jazz standards stond hij regelmatig in het Concertgebouw.

Sven Figee (Sven Hammond)

Sven Figee ken je als de bandleider van de band Sven Hammond die al ruim 10 jaar een begrip is in het (internationale) live-circuit. De ronkende, spugende, piepende, krakende en vooral altijd bedwelmend lekkere Hammond-B3 orgel-sound van Sven is wars van trends en conventies en legt overal een fijne groovy saus overheen.

ZO! Gospel Choir

Het ZO! Gospel Choir is het meest gevraagde koor van Nederland met een repertoire dat bestaat uit een aanstekelijke cross-over mix van Black Gospel, Soul, RnB met Pop invloeden. Sinds de oprichting in 2010 toert ZO! Gospel Choir met groot succes over de hele wereld met grote binnen- en buitenlandse artiesten.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Het 17-koppige Jazz Orchestra of the Concertgebouw is een bigband van absolute wereldklasse. Met een ijzersterke ritmesectie en dito blazers tourt het orkest over de hele wereld met vele grote internationale solisten. Jaarlijks verrast het Jazz Orchestra met een bijzondere decembertour, waarbij eerder bijzondere artiesten als José James, Madeleine Peyroux, Kurt Elling en Oleta Adams werden uitgenodigd. Chef-dirigent Dennis Mackrel staat sinds 2016 voor het orkest. Mackrel speelde als drummer in de Count Basie band, The Vanguard Jazz Orchestra, The Carla Bley Very Large Band, de WDR Bigband en The Dizzy Gillespie All Star Big Band. Het Jazz Orchestra is vaste gast in Luxor Live en zette eerder spectaculaire optredens neer met Dr. Lonnie Smith, Shirma Rouse, Madeleine Peyroux.