MENU SLUIT
zo 21.01
Nieuwjaarsconcert

Guus Tangelder Big Band

De Guus Tangelder Big Band presenteert samen met het vermaarde wereldmuziekensemble het Charivari Trio een gevarieerd programma waarbij Jazzmuziek, Argentijnse Tango en Balkan-klanken op een uitdagende manier samenkomen.

In ‘Una Noche Solitaria’ van Joop van Erven mengt het Charivari trio op organische wijze met de jazzklanken en improvisaties van de Guus Tangelder Big Band, bovendien is er een prachtig solopartij weggelegd voor trompettist Koen Smits.

Als opdracht voor dit jubileumprogramma schreef Dolf de Kinkelder de composities ‘Can-tas’, ‘LXVII’ en ‘Charivariations’, hierbij zocht hij de ritmische- en harmonische uitdaging voor violiste Anneke Frankenberg, accordeonist Bart Lelivelt en contrabassist/zanger Gerard Schoren en de jazzmusici van de Guus Tangelder Big Band.

Nieuw is de Rhapsody voor Clarinet en Jazzorkest van Joop van Erven, waarbij de solopartij wordt uitgevoerd door Guus Tangelder. Thema’s geïnspireerd op muziek van Béla Bartók ontwikkelen zich gaandeweg tot een swingende Ragtime.

Saxofonist Ewout Dercksen schreef de ballade ‘Salud de’ waarin hij zelf schittert als solist, begeleid door onder meer de klarinetsectie van de Guus Tangelder Big Band.

Guus Tangelder Big Band

Saxofoon/klarinet/dwarsfluit:
Gerlo Hesselink, Guus Jansen, Ewout Dercksen, Robert Prinsen, Joost van Buchem
Trombone:
René van Haren, Arjen Reeser, Ruud Steegers, Gert Nijenbanning
Trompet:
Libbe Oosterman, Hans van Houdt, Koen Smits, Ywo Lamonaca
Piano:
Hans Kwakkernaat
Contrabas:
Taeke Stol
Drums:
Pieter Bast