MENU SLUIT
zo 03.02
Knight of the Guitar II

Jan Akkerman & Friends

Vijf Nederlandse topgitaristen staan deze avond samen op één podium voor een gitaartoernooi met alleen maar winnaars. Jan Akkerman, Anton Goudsmit, John Hayes, Leif de Leeuw en Ruben Hoeke zijn allen meester in hun eigen genre, maar bewegen ook geregeld over muzikale grenzen heen.

Jan Akkerman

Meestergitarist Jan Akkerman behoeft niet al te veel introductie: zijn rijke carrière maakt hem tot een springlevend monument van de Nederpop. Hij is de Initiatior van deze ‘Knight of the Guitar’ waar hij graag een traditie van wil maken. Alles wat er mogelijkerwijs uit een gitaar gehaald kan worden, zal te horen zijn. Gearriveerde grootheden spelen naast aanstormende talent, bluesgiganten naast subtiele fingerpickers, soul- en jazzfreaks tegenover rockbeulen.

Anton Goudsmit

Anton Goudsmit studeerde summa cum laude af aan het conservatorium van Amsterdam. Hij is actief in verschillende muziekstijlen. In 2010 wint Goudsmit de Boy Edgar prijs en in datzelfde jaar ontvangt hij een duiveltje voor beste Nederlandse popgitarist. Hij maakte deel uit van de oprichting van Benjamin Hermans New Cool Collective, maar heeft ook zijn eigen band The Ploctones.

John Hayes

De in de regio Arnhem woonachtige gitarist John Hayes is vanaf 1990 betrokken bij Mother’s Finest. De band die bekend werd met wereldhits als ‘Baby Love’ speelde onlangs nog in een uitverkocht Luxor Live! John Hayes staat er voor om de funk toegankelijker en vooral vetter te maken. Naast Mother’s Finest heeft Hayes ook met Sting, Sheryl Crow, The Beastie Boys en Herman Brood And His Wild Romance opgetreden.

Ruben Hoeke

Ook bluesrocker Ruben Hoeke is geen onbekende in Luxor Live. Hij werkte eerder samen met Jan Akkerman, Thé Lau en Wouter Planteijdt en is zelfs gevraagd voor de begeleidingsband van ex-Rolling Stone Mick Taylor. Hoeke is vrijwel continu on the road en daar komt voorlopig geen eind aan.

Leif de Leeuw

Leif de Leeuw is nog maar begin twintig, maar de Amersfoorter zwemt nu al in prijzen als beste bluesrockgitarist van de Benelux, beste band van Europa en gitaartalent van het jaar. Met zijn Leif de Leeuw-band stond hij al op de Arnhemse Blues Night en bracht hij begin 2018 zijn meest recente (live) album uit.

Deze gitaarvirtuozen worden deze avond ondersteund door Coen Molenaar (toetsen), Marijn van den Berg (drums), David de Marez-Oijens (bas) en dochter Lauri Akkerman en Brown Hill (zang).