MENU SLUIT
zo 10.12
Afscheidsconcert

Knight Area

De bandleden van de symfonische rockband Knight Area kiezen na 19 jaar hun eigen pad. Met de twee laatste (thema)albums, die wereldwijd goed ontvangen zijn, heeft de band een creatief hoogtepunt bereikt en hebben de bandleden besloten dat dit het beste moment is om te stoppen. Het allerlaatste concert van Knight Area vindt plaats op zondagmiddag 10 december 2023 in Luxor Live. De band wil er echt een mooi slotfeest van maken. Voor de band, de crew en de trouwe fans is dit hét moment om het nog één keer te kunnen vieren.

Knight Area

Na veel mooie jaren met fantastische hoogtepunten vindt de band het een mooi moment om het af te sluiten. De band bestaande uit: toetsenist Gerben Klazinga, bassist Peter Vink, gitarist Mark Bogert, zanger Jan Willem Ketelaers en drummer Pieter van Hoorn zullen na het slotconcert allen hun eigen weg vervolgen. Bassist Peter Vink heeft een enorme carrière achter de rug (o.a. met Q65) en staat nog steeds met twee nummers in de top 2000. Hij gaat stoppen met live muziek maken, waardoor de show met Knight Area zelfs de laatste keer is de legendarische bassist te kunnen zien. Na een aantal buitenlandse shows die nog op de agenda staan geeft Knight Area in Arnhem nog één laatste show in Nederland!

Knight Area is in 2004 opgericht en heeft in de afgelopen jaren 10 albums uitgebracht en ruim 100 internationale optredens verzorgd. Naast verschillende Nederlandse en Europese clubpodia heeft de band ook grote internationale optredens verzorgd waaronder shows op het NEARfest festival in de USA, Night of the Prog festival op de Loreleii Freilichtbühne, ProgSud Festival in Marseille, FMPM Montreal Canada, Slottskogen festival in Göteborg, 2DAYS PROG festival in Veruno Italië en het Progpower Europe festival in Baarlo. In 2012 won Knight Area the IOpages Award voor beste album met Nine Paths.