MENU SLUIT
za 01.06.2019
Theater, muziek, dans, ontmoetingen & uitzicht

Luxor Live op Hoogte80 festival

Traditiegetrouw vindt tijdens het Hemelvaartsweekend het Hoogte80 festival in Arnhem plaats. Op 30 en 31 mei en 1 en 2 juni kun je vier dagen lang genieten van theater, muziek, dans, ontmoetingen en heerlijk uitzicht en de buitenlucht. Voor jong en oud is er van alles te doen en te beleven. Uiteenlopende muziekoptredens en unieke theatervoorstellingen zijn te zien in sfeervolle tenten, in de open lucht en op diverse podia.

Hoogte80

Het Hoogte80 Festival vindt plaats in één van de mooiste stadsparken van Arnhem aan de Zaslaan, met een geweldig uitzicht op de stad. Toegang tot dit mooie festivalterrein is helemaal gratis. Voor de afzonderlijke voorstellingen zijn vooraf kaartjes te koop of er wordt met de hoed langsgegaan. De muziekoptredens zijn sowieso gratis!

Luxor Live

Net als voorgaande jaren is Luxor Live partner van Hoogte80 en verzorgen wij de muziek op het nieuwe muziekpodium. De programmering is lekker divers met stijlen die uiteenlopen van punk tot hiphop en van psychedelische cumbia tot gipsy balkan. We combineren lokale met nationaal bekendere acts. Het muziekprogramma op deze dag vind je hier onder!

14:15 – 15:00 Writist

17:15 – 18:00 Bovenste Knoopje Open

20:00 – 20:45 Freez

22:00 – 23:00 A Mili

Tussen de live-acts door en na het optreden van de laatste groep kan je genieten van en dansen op de muziek van DJ’s The Ananas Quest

Writist

Gedreven door de vraag ‘Hoeveel kan één persoon op het podium neerzetten?’ experimenteert Writist met de nieuwste technologie. Zo heeft zijn muziek zich ontwikkeld tot levendige elektropop, opvallend door zijn heldere zang. Deze combinatie klinkt fans van SOHN en Thomas Azier bekend in de oren.

Bovenste Knoopje Open

Een snoeiharde zomerbries, de ijshoofdpijn na een druipend raketje, een barmhartige realiteitscheck. Deze vijfkoppige band maakt nederpop tot een geuzenbegrip. Muziek voor de ziel met onder meer een gelikt polygaam strijkersechtpaar, algoritmische drum fills en nietsontziende taal. Met twee theatermannen op front en drie multi-instrumentalisten naast hen bloeit elk optreden uit tot een broeierig, zwetend, openhartig samenzijn. Bovenste Knoopje Open speelt op Hoogte80 een semi-akoestische set.

Freez

Combineer verhalen van de straat, het taalgevoel van Gerard Reve en de charme van James Dean en voilà, je hebt Freez. Deze Zwolse songsmid startte zijn carrière als hiphopper en schrijft inmiddels liedjes vol donkere romantiek. Zijn muziek is rauw, stads en eerlijk met een enorme dosis taaltalent en poëzie. Hiphop noir die zich vermomt als catchy pop. Niet voor niets werken Typhoon, Rico & Sticks en Spinvis graag met hem samen. De show op Hoogte80 is met volledige band!

A Mili

A Mili is vuur. Als zij en haar band het podium betreden, ben je binnen enkele seconden om. Bij deze mix van soul, funk, urban en hiphop kun je onmogelijk stil blijven staan. Met haar weergaloze performance en ijzersterke teksten pakt ze je aandacht. ‘Ik wil de energie die ik in mijn muziek en mijn optredens stop overdragen op het publiek. Ik wil dat ze voelen wat ik voel, dat ze tevreden naar huis gaan en dat ik wat voor ze betekend heb.’

The Ananas Quest

Tussen de optredens door draaien dj’s de lekkerste plaatjes, zodat je niet stil hoeft te zitten. Op zaterdag is het de beurt aan DJ’s The Ananas Quest. Dansen maar!