MENU SLUIT
zo 02.06.2019
Theater, muziek, dans, ontmoetingen & uitzicht

Luxor Live op Hoogte80 festival

Traditiegetrouw vindt tijdens het Hemelvaartsweekend het Hoogte80 festival in Arnhem plaats. Op 30 en 31 mei en 1 en 2 juni kun je vier dagen lang genieten van theater, muziek, dans, ontmoetingen en heerlijk uitzicht en de buitenlucht. Voor jong en oud is er van alles te doen en te beleven. Uiteenlopende muziekoptredens en unieke theatervoorstellingen zijn te zien in sfeervolle tenten, in de open lucht en op diverse podia.

Hoogte80

Het Hoogte80 Festival vindt plaats in één van de mooiste stadsparken van Arnhem aan de Zaslaan, met een geweldig uitzicht op de stad. Toegang tot dit mooie festivalterrein is helemaal gratis. Voor de afzonderlijke voorstellingen zijn vooraf kaartjes te koop of er wordt met de hoed langsgegaan. De muziekoptredens zijn sowieso gratis!

Luxor Live

Net als voorgaande jaren is Luxor Live partner van Hoogte80 en verzorgen wij de muziek op het nieuwe muziekpodium. De programmering is lekker divers met stijlen die uiteenlopen van punk tot hiphop en van psychedelische cumbia tot gipsy balkan. We combineren lokale met nationaal bekendere acts. Het muziekprogramma op deze dag vind je hier onder!

13:45 – 14:30 Balkanova XS

16:00 – 16:45 Vera Bon

18:00 – 19:00 Flip en de Noormannen

20:00 – 21:00 Harries ’89

Tussen de live-acts door en na het optreden van de laatste groep kan je genieten van en dansen op de muziek van DJ duo Clojo & Ray Naey 

Balkanova XS

Deze enthousiaste band maakt sfeervolle swingende muziek, die zich niet in een hokje laat stoppen. De muziek heeft invloeden van klezmer, folk, gipsy en Balkan Beats. Naast hun eigen nummers spelen ze bekende gipsy originals en door de band zelf verbalkaniseerde liederen. Het resultaat is aanstekelijke muziek, waarbij niemand stil kan blijven staan. Tijdens Hoogte80 Festival spelen ze drie man sterk akoestisch.

Vera Bon

Vera Bon is de band van zangeres en liedschrijfster Vera Bon. Tot zover de logica, want Vera schrijft liedjes die je met je hart begrijpt. Buiten alles wat ‘hoort’ of ‘nou eenmaal zo is’ zoekt Vera haar eigen stem in het lawaai van alledag. Die zoektocht resulteert in kleine, persoonlijke liedjes, die raken aan grote thema’s als angst en liefde. Ze brengt die liedjes het liefst zo dicht mogelijk bij het publiek in een intieme setting.

Flip en de Noormannen

De Big One

Een vrouw met een baard, een blinde helderziende en het goed herkenbare scrotum van Mussolini op sterk water. Zoals vertrouwd denderen de muzikale rariteiten als een stervende stoomtrein voorbij. Alle vreemdheden, hilariteiten en wandaden die de mensheid ons te bieden heeft, worden onversneden blootgegeven. Geen loftrompetten. Geen moraal. De eigenaardigheid als maat. Ontwrichting van het evenwicht.

Flip Noorman (zang, gitaar) Thierry Castel (toetsen) Jorn Ten Hoopen (Gitaar) Koen Schouten (Saxofoons) Friso Van Wijck (Drums)

Harries ’89

Deze Arnhemse punkrockers bestaan al 30 jaar en dat mag gevierd worden met een optreden op Hoogte80 Festival. Met invloeden van Ramones en Buzzcocks maakt de tomeloze energie en lol die van het podium afspat elk optreden tot een feestje. Tot voorheen altijd opererend als trio komen ze naar Hoogte80 met een gloednieuwe tweede gitarist. Harries’89 bewijst dat punk niet dood is. Hooguit wat ouder geworden.

DJ duo Clojo & Ray Naey

Let’s party! Met dj-duo Clojo & Ray Naey is er voor ieder wat wils, van oud tot nieuw, van indie tot country, van obscuur tot hits.