MENU SLUIT
do 30.05.2019
Theater, muziek, dans, ontmoetingen & uitzicht

Luxor Live op Hoogte80 festival

Traditiegetrouw vindt tijdens het Hemelvaartsweekend het Hoogte80 festival in Arnhem plaats. Op 30 en 31 mei en 1 en 2 juni kun je vier dagen lang genieten van theater, muziek, dans, ontmoetingen en heerlijk uitzicht en de buitenlucht. Voor jong en oud is er van alles te doen en te beleven. Uiteenlopende muziekoptredens en unieke theatervoorstellingen zijn te zien in sfeervolle tenten, in de open lucht en op diverse podia.

Hoogte80

Het Hoogte80 Festival vindt plaats in één van de mooiste stadsparken van Arnhem aan de Zaslaan, met een geweldig uitzicht op de stad. Toegang tot dit mooie festivalterrein is helemaal gratis. Voor de afzonderlijke voorstellingen zijn vooraf kaartjes te koop of er wordt met de hoed langsgegaan. De muziekoptredens zijn sowieso gratis!

Luxor Live

Net als voorgaande jaren is Luxor Live partner van Hoogte80 en verzorgen wij de muziek op het nieuwe muziekpodium. De programmering is lekker divers met stijlen die uiteenlopen van punk tot hiphop en van psychedelische cumbia tot gipsy balkan. We combineren lokale met nationaal bekendere acts. Het muziekprogramma op deze dag vind je hier onder!

14:15 – 15:00 Roos Marijn Peperkamp

17:15 – 18:00 De Glazendraaier

20:00 – 20:45 Speciaal Onderwijs

22:00 – 22:35 Ploegendienst

Tussen de live-acts door en na het optreden van de laatste groep kan je genieten van en dansen op de muziek van de Washed Up Kids DJ’s 

Roos Marijn Peperkamp

Roos Marijn Peperkamp studeerde afgelopen zomer af in creative writing (ArtEZ) met de ep ‘Schemerlicht’. Ze zingt poëzie en componeert haar eigen nummers. In haar liedjes onderzoekt ze hoe ze – zowel muzikaal als in taal – aan de door haar bedachte term ‘rondheid’ kan raken. Rondheid gaat over een meervoudigheid, die meer symbolisch is dan direct en niet slechts één boodschap draagt. Tijdens haar afstuderen deed ze middels een podcast onderzoek naar haar definitie hiervan.

De Glazendraaier

De ijle, vervreemdende klank van zingend glas intrigeert mensen al eeuwen. De Glazendraaier bouwde het enige glasorgel van Nederland. Op zijn orgelbakfiets zwerft hij rond door stad en land en betovert hij zijn publiek met oude en nieuwe liederen op zingend glas.

Speciaal Onderwijs

Speciaal Onderwijs neemt je mee op een schoolreis bezegeld met humor, psychedelica en kindergekrijs. Laat je verleiden door misplaatste metaforen en vage hersenspinsels. Muzikaal sterk, tekstueel verrassend en visueel apart.

Ploegendienst

Ploegendienst bestaat uit hiphopper Ray Fuego en oud leden van Aux Raus, Adolf Butler en Firestone. Deze band wil iedere zaal in zo min mogelijk tijd slopen en begeeft zich muzikaal ergens tussen 80’s hardcorepunk, oi! en trash. De Nederlandstalige teksten gaan vooral over de grote ongemakken des levens: toersistenterreur, kapotte telefoons en het systeem. Compacte, snoeiharde punknummers die je direct mee wilt schreeuwen.