MENU SLUIT
vr 31.05.2019
Theater, muziek, dans, ontmoetingen & uitzicht

Luxor Live op Hoogte80 festival

Traditiegetrouw vindt tijdens het Hemelvaartsweekend het Hoogte80 festival in Arnhem plaats. Op 30 en 31 mei en 1 en 2 juni kun je vier dagen lang genieten van theater, muziek, dans, ontmoetingen en heerlijk uitzicht en de buitenlucht. Voor jong en oud is er van alles te doen en te beleven. Uiteenlopende muziekoptredens en unieke theatervoorstellingen zijn te zien in sfeervolle tenten, in de open lucht en op diverse podia.

Hoogte80

Het Hoogte80 Festival vindt plaats in één van de mooiste stadsparken van Arnhem aan de Zaslaan, met een geweldig uitzicht op de stad. Toegang tot dit mooie festivalterrein is helemaal gratis. Voor de afzonderlijke voorstellingen zijn vooraf kaartjes te koop of er wordt met de hoed langsgegaan. De muziekoptredens zijn sowieso gratis!

Luxor Live

Net als voorgaande jaren is Luxor Live partner van Hoogte80 en verzorgen wij de muziek op het nieuwe muziekpodium. De programmering is lekker divers met stijlen die uiteenlopen van punk tot hiphop en van psychedelische cumbia tot gipsy balkan. We combineren lokale met nationaal bekendere acts. Het muziekprogramma op deze dag vind je hier onder!

14:15 – 15:00 Bastian Steven

17:15 – 18:00 Jeffrey Halford & the Healers

20:00 – 20:45 Las Medicinas

22:00 – 22:45 Het Gezelschap

Tussen de live-acts door en na het optreden van de laatste groep kan je genieten van en dansen op de muziek van het Kroese DJ Team 

Bastian Steven

Van 2010 tot 2015 was Bastian de leadzanger van de new vintage-soulband Dear Mr Man. Na twee albums, optredens als support act van Kane en De Dijk en een tv-commercial voor Hooghoudt Jenever is een soloproject de volgende stap. Bastian schreef een berg nieuw materiaal, gooide het een en ander weg en schreef nog meer. Hij ontmoette gitarist Niels Onstenk en de juiste sparringpartner was gevonden. Een samenwerking met producer Chris Kooreman (Beat Royalty Group, Los Angeles) volgde.

Jeffrey Halford & the Healers

Jeffrey Halford, singersongwriter en guitarist, werd geboren in Dallas (Texas) en groeide op met de geluiden van Roger Miller op zijn transistorradio. In 1963 vertrok het gezin in een ’59 El Dorado naar het westen, om zich te vestigen in een kustplaats bij LA. Herinneringen die zijn muziek kleuren. ‘Harvesters raked the barren fields, and the windswept towns just can’t conceal the emptiness of a time that’s come and gone.’

Las Medicinas

Een nieuwe uit Arnhem afkomstige, geheimzinnige formatie waarvan niemand echt weet wie ze zijn. Las Medicinas treden op met maskers en maken een combi van Psychedelische Cumbia Surf en Balkan. Denk aan hypnotiserende ritmes, half-valse gitaarsounds, repetitieve synths en vocalen doordrenkt van effecten.

Het Gezelschap

Het gezelschap is de nieuwe formatie van Jordy dijkshoorn, bekend als frontman van hiphop sensatie De Likt. Samen mey Nachtburgemeester van Dordrecht Juno Rissema en BrandWerk-MC Diggy Rast maken zij hiphopelectro zoals je van De Likt gewend bent, maar dan met vlagen blues en spoken word erdoorheen. Feest gegarandeerd.

Kroese DJ Team

Tussen de optredens door houdt het dj-collectief van de welbekende platenzaak Kroese, bestaande uit Tijn Jongedijk en Erik Damen, de sfeer levendig.