MENU SLUIT
vr 08.05
verplaatst naar zondag 6 september

NITS

Dit evenement is verplaatst naar zondag 6 september als gevolg van de op 23 maart 2020 door het kabinet aangekondigde extra maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus COVID-19.

Voor de oude datum gekochte tickets blijven geldig, kaartkopers zijn hierover per e-mail op de hoogte gebracht en kunnen het aankoopbedrag terug krijgen als ze op de nieuwe datum onverhoopt niet kunnen.


 

NITS is al 45 jaar de meest ongrijpbare band van Nederland, met een ontzagwekkend oeuvre. Nog immer onderweg met concerten vol dynamiek, humor, virtuositeit en een diepe Europese melancholie, alles met een stijlvolle veelzijdigheid. Op 22 november kwam hun meest recente album Knot uit!

NITS

Op Knot neemt de band nog meer afstand van popstructuren. De nieuwe muziek is ontstaan uit improvisaties, uit wat je eigenlijk een vorm van instant composing zou kunnen noemen. Hoewel de band altijd al garant stond voor creatieve eigenzinnigheid maken Henk Hofstede, Robert Jan Stips en Rob Kloet de laatste jaren steeds vaker muziek die nóg uitdagender is. Van fijnbesnaarde, artistieke pop beweegt de band naar bijzonder associatieve en oorstrelende muziek. In Luxor Live hoor je het allemaal.