MENU SLUIT
za 02.02.2019
De Berg is los!

Open Dag Popcentrum Jacobiberg

De Berg is los! Klim, klauter en kom kijken op de Utrechtseweg 310 tijdens de Open dag van Popcentrum Jacobiberg op zaterdag 2 februari! Verwacht een dag vol gratis live muziek, clinics, proeflessen en nog veel meer!

Popschool Jacobiberg

De Jacobiberg is het popcentrum van Arnhem en omstreken. Op de popschool kun je alles wat met muziek te maken heeft beoefenen, praktiseren, verspreiden en leren. Zo kan je er bijvoorbeeld terecht voor gitaar- of zangles, maar ook voor DJ-workshops. Wil je precies weten wat er op “ De Berg” allemaal gebeurd? Kom dan op zaterdag 2 februari naar de open dag!

Proeflessen en workshops

Tijdens deze open dag is het mogelijk om proeflessen te volgen van zang-, drum-, DJ-, viool-, piano-, gitaar- en basdocenten. Daarnaast kunnen bezoekers deelnemen aan workshops, als ‘Play like Ed Eheeran’ en ‘ACDC Riffs & Fills’, ‘Funk’ en de producer workshop ‘Van idee naar CD’.

Oefenruimteconcerten en meer

In Popcentrum Jacobiberg gehuisveste bands en artiesten als Enge Buren, Rocco Ostermann en Wout Kemkens (Donnerwetter) presenteren zichzelf tijdens de oefenruimteconcerten. DJ-school De Berg zorgt voor verdere muzikale omlijsting. Een platenbeurs, glow in the dark pingpong toernooi, Guitar Hero battles, een ballenbak en nog veel meer randprogramma completeert het programma.

Complete programma

 

BANDS OEFENRUIMTECONCERTEN
Enge Buren
Rocco Ostermann & Wout Kemkens
Son nouVeau
Black Burned Blimp
Harry’s Gone
Herman
Mr. Gekko
No Poses
Vitreum-band
Flannel (Music Circus Arnhem band)
The Deep
Circle of Friends
Happy stones band
Røk

PROEFLESSEN & WORKSHOPS
Tijdens de open dag is het mogelijk om korte proeflessen zang, drum, DJ, viool, piano/toetsen, gitaar en bas te volgen. Daarnaast zijn er verschillende toffe workshops, namelijk:

Play like Ed Sheeran: Gitarist en gitaardocent Cyril Whistler zal tijdens deze mini-workshop laten zien hoe Ed Sheeran zijn liedjes schrijft en hoe je zonder band met alleen zang, akoestische gitaar en loop pedal kan zorgen dat dit live ook echt goed uit de verf komt.

Funk: Muziek met vette bassen, swingende beats, pakkende gitaarriffs en soulvolle zanglijnen. Gitarist, trompettist en zanger Jean-Paul Pino speelde jarenlang met funkbands als Groove Syndicate en OctavePussy, en vertelt je alles over “The Groove”.
Van idee naar CD: Wil jij muziek maken maar speel je niet echt een instrument? Of wil jij als zangeres nou juist je eigen nummer in plaats van een cover? Bij de nieuwe aanwinst van Jacobiberg, de Producerschool ga jij leren hoe artiesten dit doen.

ACDC riffs & fills: De bijzondere vette gitaar riffs van de broertjes Malcolm en Angus Young, gecombineerd met de vaak rechte maar originele drumpartijen maakt ACDC tot één van de strakste rockbands ter wereld. Jusso en Cyril zullen dit tijdens de open dag van Jacobiberg demonstreren en ook uitleggen waar nu precies het geheim ligt.

RANDPROGRAMMERING
* Verschillende DJ’s van onze DJ school & Overstuur
* Een platenbeurs
* Leerling presentaties
* Glow in the dark pingpong toernooi
* Guitar Hero battles
* Ballenbak
* Live kunstwerk
* Huiskamer area 2switch

Geïnteresseerden kunnen op zaterdag 2 februari van 12:00 tot 16:00 uur gratis de open dag bezoeken op de locatie Arnhems Buiten, Utrechtseweg 310 gebouw H02.