MENU SLUIT
ma 18.04.2022

Paasconcerten

Ook de Paasconcerten zijn terug! Op tweede paasdag vindt het gratis toegankelijke festival van de Jacobiberg, voor de 46ste keer plaats. Na een online editie vorig jaar, neemt het langstlopende popfestival van Arnhem weer heel Luxor Live over en kan je vanaf 14.00 uur gratis genieten van acts uit Arnhem en omstreken.

Popcentrum Jacobiberg Paasconcerten

De line-up op maandag 18 april, zal traditiegetrouw bestaan uit een paasbeste afspiegeling van wat er op muzikaal gebied bruist bij Popcentrum Jacobiberg en daarbuiten. Van rock tot hiphop, van pop tot punk: ontdek het allemaal tijdens de Paasconcerten. De eerste namen zijn nu al bekend, maar hou de socials of deze website goed in de gaten voor nieuwe namen in de line-up.

De host van dit jaar is de 23 jarige zangeres en songwriter Tosca. Je kan haar kennen van haar vorige band 3000 PIECES of van haar nieuwe band Case Candy, waarmee ze dit jaar haar debuut gaat maken. Voor het eerst als presentatrice bij deze Paasconcerten!

Jack Jarryd

Headliner van de 46ste editie van de Paasconcerten is Jack Jarryd. Met analoge instrumenten en digitale synths is deze jonge artiest soms intiem en innemend, maar vooral energiek en met een grote liefde voor rock ’n roll. Eind 2021 stond hij voor het eerst in Luxor Live, gelijk in een uitverkochte bovenzaal! Met voorbeelden als Prince, Phil Collins en Elton John weet je dat hij goede songs net zo belangrijk vindt als de manier waarop ze worden vertolkt.

Tygo Ulta

Jelle Schoneveld en Olaf Kroon vormen samen de nieuwe indie-electro band Tygo Ulta. Met zowel neurotische gitaren als drijvende analoge synthesizer sounds verkennen zij de limieten van door beats gedreven muziek. Later dit jaar komt het album ‘Supersuit’ uit!

Viccens

Viccens is een eigenzinnige, veelzijdige artiest die niet op z’n mond is gevallen. Met zijn unieke woordkeuze, harmonieuze autotune vocals en zware 808’s switched hij soepel tussen lichtvoetige plug music en donkerdere (southside influenced) hiphop. Hij experimenteert niet alleen met verschillende sounds maar ook op audio-visueel gebied!

Wasted Youth Club

De vierkoppige Arnhemse Garageband Wasted Youth Club is geïnspireerd door bands als Fidlar, Together Pangea, Ty Segall en Bass Drum of Death. Ze maken muziek die klinkt zoals je vette hap smaakt als je een borreltje teveel op hebt: vies lekker. Schreeuw mee met de pakkende en ontsnap aan de dagelijkse sleur!

Dustbombers

Dustbombers is een post-punk duo uit Arnhem en Nijmegen. De band klinkt als een kruising tussen Whiserping Sons en The Murder Capital aangevuld met een dosis noise en een randje psychedelica. Je hoort de donkere fuzzy nummers van hun vorig jaar uitgekomen EP ‘Mission to Mars’.

John mood (live)

Olaf Kleijnjan, oftewel John Mood, is producer en dj. Hij draait en produceert house, techno, trance en zo’n beetje alles daar tussenin. Op het Plank stage draait hij een vette selectie van zijn eigen tracks.

Hey Team

Het Nijmeegse Hey Team swingt moeiteloos tussen alt-rock refreinen en atmosferische overgangen, waarmee de dansbare deuntjes van de nummers de hoogte- en dieptepunten van het leven vieren. Meeslepend en energiek!

Boter bij de Vis

Nederpopduo Boter bij de Vis maakt liedjes om te dealen met de dagelijkse struggles of om er juist aan te ontsnappen. Ondersteund door dromerige synths en akoestische gitaar of stevige dansbare beats, gaan zij in hun eerlijke, poëtische teksten onzekerheden en zelfspot niet uit de weg.

Penvriend

Imre en Twan zijn oud en jong en schrijven samen liedjes. De combinatie van Imres gedetailleerde vertelkunst en Twan die met weinig woorden veel weet te zeggen, resulteert in mooie, folky liedjes die af en toe plots weer door je hoofd spoken.

Mouflon

Death-metalband Mouflon begon in 20212 onder invloed van genre-voorvaderen als Entombed, Autopsy, Demigod en Asphyx. Na hun debuutalbum “Devastations” uit 2018 komt later dit jaar het album “Pure Filth” uit dat harder, viezer, zieker en donkderder is.

Case Candy

Case Candy is een eigentijdse en opzwepende funk-band met sounds en songs als een explosie in een banketbakkerij; kleurrijk en smaakvol. Denk aan; Vulfpeck meets Anderson .Paak meets De Staat. Case Candy maakt je zo blij als een kind in de snoepwinkel!

Paolo de Bonis Jr.

Paolo de Bonis Jr. is beatmaker en lyricist. Paolo wordt geïnspireerd door hiphop en emo/alternative rap en produceert beats die variëren tussen ambient en hard hitting 808’s. Zijn eerste single ‘Sculpture’ is dit jaar uitgekomen en hij zal bij de Paasconcerten zijn solo debuut maken!

Eliën

Eliën is een alternative-pop singer-songwriter. Haar dromigerige synths, polyfone drifs en donkere downtempo grooves nemen je mee op een reis door de diepten van haar geest. Ze maakt gebruik van film, muziek, beweging en live-performance om meerdere dimenseis te creëren. Het totaal is poëtisch, rauw en levendig. Haar korte film ‘Naar het Blauw’ uit 2021 werd genomineerd voor verschillende internationale filmfestivals.