MENU SLUIT
zo 14.08.2016
Met deze zondag Bohemian Betyars, Resistanzen2 & Mizrakh!

Park Open @ de Ronde Weide

Park Open is al meer dan 25 jaar één groot zomers feestje. Dertien zondagen lang een gratis toegankelijk, zomers openluchtconcert op de Ronde Weide in het Arnhemse Park Sonsbeek. Van 14.00 – 18.00 uur kan je luisteren naar verassende en diverse muziek, heerlijk eten en drinken en op je kleedje chillen in het gras!

Programma 14 augustus: Bohemian Betyars, Resistanzen2 & Mizrakh

De Hongaarse band Bohemian Betyars is in 2009 ontstaan na een lange nacht met wijn en brandende ‘pálházi pálinka’, toen de zanger en de gitarist besloten samen muziek te gaan maken. Na een zoektocht langs pleinen en cafe’s vonden ze een violist, saxofonist, bassist en een drummer en was deze 6-mans ‘speed-folk-freak-punk machine’ geboren. Met de mix van oude folklore, Karpatische melodieën, ska en punk hebben ze een goed recept te pakken waarmee ze al vele festivals hebben veroverd. Tijd om Park Open op stelten te zetten!

Resistanzen2 speelt Spelonkenpolka en Oompa liederen op krakende vloeren. Meestal zijn ze alleen te vinden in de beruchte Tsjechische Hospodkas maar voor Park Open maken ze graag een uitzondering. Een drumstel, een gitaar, een bas en een zingende, kreunende, fluisterende en brullende accordeon speler. Meer is niet nodig!

Mizrakh is een akoestische band bestaand uit vier jonge muzikanten, samengebracht vanuit heel Nederland door hun liefde voor Oost-Europese muziek, zoals die van generatie op generatie is doorgegeven tot het begin van de vorige eeuw. De melancholie en prachtige muziek uit de Klezmertraditie en de opzwepende ritmes uit de Balkan zorgen voor een sfeervolle combinatie van muziek, tekst en beweging.

Programma overige zondagen:
21.08 Andy Frasco, Stadt & Eva Almagor
28.08 Zitakula, Thaiti & Tightropes

Kijk voor meer informatie op de website van Park Open.

Bereikbaarheid:
Park Open wordt georganiseerd midden in het prachtige Park Sonsbeek nabij het centrum van Arnhem. Zowel vanaf het centraal station als vanaf de winkels in Klarendal en de binnenstad is het goed te lopen en te fietsen. Dat is dan ook de belangrijkste tip; kom niet met de auto. De bus stopt trouwens ook om de hoek, kijk voor de juiste tijden op 9292.nl.