MENU SLUIT
zo 19.06.2016
Met deze zondag Amariszi, Sensi Simon and His Brother & Terra Volta.

Park Open @ de Ronde Weide

Park Open is al meer dan 25 jaar één groot zomers feestje. Dertien zondagen lang een gratis toegankelijk, zomers openluchtconcert op de Ronde Weide in het Arnhemse Park Sonsbeek. Van 14.00 – 18.00 uur kan je luisteren naar verassende en diverse muziek, heerlijk eten en drinken en op je kleedje chillen in het gras!

Programma 19 juni: Amariszi, Sensi Simon and His Brother & Terra Volta!

Een show van Amariszi zit bomvol virtuoze toonladders, stevige grooves en natuurlijk veel sterke Balkandrank! De beroerende ballads laten je even op adem komen; maar niet voor lang. Want snel zijn daar weer de vette baslijnen, de heldere zang en de oneindige energie van deze jonge rasmuzikanten.

Amariszi verwerkt op inventieve wijze de Balkan signatuur in hun muziek, verfrissend doorspekt met pop, reggae, folk en swing. Originele composities zijn catchy gearrangeerd waardoor er zeer toegankelijke muziek ontstaat voor een breed publiek: een aanpak waarmee deze achtkoppige band de afgelopen jaren een stevige positie binnen de Balkan-scene verwierf.

Zit je in een dipje? Niet getreurd, Sensi Simon and his Brother komen naar de Ronde Weide! Deze twee knettergekke heren ademen levensvreugde. Fun-balkan meets electro met veel trompetgeweld, in ieder geval lekker dansbaar. Denk aan Shantel – Disko Partizani, maar dan in het Duits. De broers zeggen uit een uiterst onmuzikale familie te komen, maar dat is nergens terug te horen. Wél zijn ze knettergek, Sensi Simon vrijwel altijd in het groen en zijn broer met rode broek. Dat vloekt lekker, net als zijzelf ook doen in hun hit ‘F*ck you, altes Leben!’ maar echt. Komt dat zien.

Tijdens Park Open moet er uiteraard ook gedanst worden. Daarom verwelkomen wij Terra Volta, een Nijmeegse band met een grote dosis energie. Door folk, reggae, ska en balkan muziek met elkaar te combineren, creëert de band een superspannende mix. Aan ambitie ontbreekt het de zevenkoppige band duidelijk niet: alle Nederlandse festival moeten worden voorzien van een wervelwind aan opzwepende muziek. Zo ook, Park Open!

Jullie moeten de hele dag kunnen genieten van toffe muziek. Daarom draait DJ Tin Wish wat leuke plaatjes tussen de bandjes door! Deejay Tin Wish Tin is al een decennia lang een begrip in de ska scene in Europa. Zijn grote liefde ska/rocksteady heeft hij al laten horen in bijna alle zalen in Nederland. Ook festivals als Lowlands en Zwarte Cross staan in zijn lijst. De collectie van Tin Wish Tin is gaandeweg de jaren uitgebreid met soul, jazz en rhythm & blues. Als dat niet dansen wordt!

Programma overige zondagen:
26.06 De Raad van Toezicht (3 sets!) & Nankosoul
03.07 Boss Capone, Doghouse Rose & Faya Allstars
10.07 The Hillbilly Moon Explosion, Electric Company & Lazy
17.07 Verse Ital, Rapha Pico & e.a.
24.07 Thijs Boontjes, Krankland & The Hubschrauber
31.07 De Nachtdienst, Altijd Onderweg & Oostcoast
07.08 Gemma Ray, Belle of Louisville & Sinner and the Songfighter
14.08 Bohemian Betyars, Resistanzen2 & Mizrakh
21.08 Andy Frasco, Stadt & Eva Almagor
28.08 Zitakula, Thaiti & Tightropes

Kijk voor meer informatie op de website van Park Open.

Bereikbaarheid:
Park Open wordt georganiseerd midden in het prachtige Park Sonsbeek nabij het centrum van Arnhem. Zowel vanaf het centraal station als vanaf de winkels in Klarendal en de binnenstad is het goed te lopen en te fietsen. Dat is dan ook de belangrijkste tip; kom niet met de auto. De bus stopt trouwens ook om de hoek, kijk voor de juiste tijden op 9292.nl.