MENU SLUIT
do 04.03
double bill

Philip Kroonenberg + Bouke Zoete

Dit evenement is opgeschort als gevolg van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus COVID-19.

In overleg wordt onderzocht of dit evenement naar een latere datum kan worden verplaatst. Kaartkopers worden hierover door ons ingelicht op het e-mail adres waarmee de tickets zijn aangeschaft. 

Americana-veteraan Philip Kroonenberg schreef een album in de wachtkamers van ziekenhuizen, waar hij zat te wachten, terwijl zijn vrouw (Kunststof-presentatrice Jellie Brouwer) behandeld werd voor een ongeneeslijke ziekte die uiteindelijk toch overwonnen werd. De teksten van de kwetsbare liedjes op het album Some More Time zijn een vertaling van zijn indrukwekkende gevecht rondom het ziekteproces.

Philip Kroonenberg

De rootsy singer-songwriter Philip Kroonenberg speelde in de bands Freelance Band en Personnel en bracht vanaf 1995 diverse solo-albums uit. Het in 2019 uitgekomen Some More Time is de meest persoonlijke plaat in de lange loopbaan van een singer-songwriter die op de toppen van zijn kunnen presteert. Muzikaal gezien is het nieuwe album een heel sophisticated soort Americana. De liedjes bevatten een sobere muzikale opvulling met mooie kleine details en doen soms denken aan de muziek van artiesten als J.J. Cale, Tony Joe White, Bob Dylan en Tom Petty.

Het album en het bijbehorende verhaal kreeg uitgebreid de aandacht bij De Wereld Draait Door, in De Volkskrant en zeer lovende recensies op diverse muziekplatforms. De band waar Kroonenberg mee op pad gaat bestaat uit bekende namen uit de Excelsior-stal: drummer Jeroen Kleijn (Daryll-Ann, Johan, Claw Boys Claw), bassist en producer Reyer Zwart (Alex Roeka) en gitarist Theo Sieben (Bertolf, Ellen ten Damme, Douwe Bob, Niels Geusenbroek).

Bouke Zoete is de zanger en liedjesschrijver van The Kevin Costners. Hij bracht twee goed ontvangen albums met deze indiepopband uit en droeg bij aan twee platen van Happy Camper. Met het album Million Miles (ook op Excelsior Recordings) maakt hij zijn solodebuut!

Bouke Zoete

Het is een ouderwetse blue eyed soulplaat geworden met een rijke, gloedvolle sound. Er staan tien eerlijke en persoonlijke songs op die zich niet zozeer tot één genre beperken maar die wel allemaal dezelfde organische, spontane sound. De muzikanten die meewerkten op het album hebben hun sporen verdiend bij artiesten als Arno, Tony Allen en Admiral Freebee.

‘Een album maken dat volledig van mezelf is, waarop ik in volle autonomie kon bepalen wat er gebeurde, dat moest er toch nog van komen. Het voelt een beetje als debuteren voor gevorderden,’ aldus Zoete.


 

Twee oorspronkelijk afzonderlijke evenementen van donderdag 19 maart en donderdag 23 april zijn samengevoegd en verplaatst als direct gevolg van de op 12 en 23 maart 2020 door het kabinet aangekondigde maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus COVID-19.

Voor de oude datum gekochte tickets van beide shows blijven geldig, kaartkopers zijn hierover per e-mail op de hoogte gebracht en kunnen het aankoopbedrag terug krijgen als ze op de nieuwe datum onverhoopt niet kunnen.