MENU SLUIT
zo 25.04
met Benedict

Popronde Tiendaagse

Als grootste reizende festival van Nederland zag Popronde haar voorjaarstour in het water vallen, maar organiseren zij als alternatief een Tiendaagse van 23 april t/m 2 mei. Hiermee zetten we nog éénmaal de talenten van 2020 in de spotlights! Op zondag 25 april vindt de Popronde plaats in Arnhem met Benedict op het podium. Net als in de andere steden zullen we in Luxor Live het publiek in coronaproof setting ontvangen.

Benedict

Het is in eerste instantie moeilijk voor te stellen welke vrijmoedige en gekwelde crooner achter het pseudoniem Benedict schuil gaat. Bij een eerste luisterbeurt valt Smits’ mompelende stem als eerste op. De van melancholie doordrenkte teksten worden veelal gedrapeerd over een donker klinkende piano. Muziek om verliefd bij te worden, terwijl je elkaar nog eens goed vastpakt.

Benedict heeft ingrediënten van zijn favoriete bands en artiesten als Tindersticks, Nick Cave en The National vakkundig geëxtraheerd tot een eigen sound: uitgesproken drumpartijen, filmische teksten en soms hectische synths en gitaarpartijen, verrijkt met strijkers- en blazers-ensembles.

Alle data en speelsteden van de Popronde Tiendaagse zijn te vinden op www.popronde.nl


Deze show voldoet aan de door het RIVM opgestelde richtlijnen. Om de veiligheid van onze gasten te waarborgen zijn er voor dit zitconcert enkel duo-tickets beschikbaar.