MENU SLUIT
wo 12.01.2022
A Whiter Shade of Pale

Procol Harum

In verband met gezondheidsredenen van één van de bandleden van Procol Harum wordt de tour, en daarmee ook de show in Luxor Live afgelast!

Kaartjeskopers krijgen bericht op het mailadres waarmee de kaartjes zijn aangeschaft en krijgen hun geld retour.

De Britse band Procol Harum, onder leiding van Gary Brooker, scoorde in de jaren ’60 grote hits met nummers als ‘A Whiter Shade of Pale’, ‘Homburg’ en ‘A Salty Dog’. De muzikanten, sinds het begin van de jaren zestig bij elkaar, gaan de geschiedenis in als de wegbereiders van de progressieve rock.

Procol Harum

Ook in de jaren ’70 is de band mateloos populair met songs als ‘Nothing but the Thruth’ en ‘Pandora’s Box’. Na meer dan 40 jaar toert de band nog steeds de hele wereld over. Procol Harum had als één van de eerste groepen groot internationaal succes met een symfonieorkest. In samenwerking met het Edmonton Symphony Orchestra verschijnt de hit ‘Conquistador’ in 1972

De samenstelling van de band is in de loop van de jaren verschillende keren veranderd, maar zanger/pianist Gary Brooker en tekstschrijver Keith Reid zijn constanten. In 2014 bracht Procol Harum een live dubbelalbum uit en bewijst hiermee nog steeds een indrukwekkende show neer te zetten. In 2017 brachten ze zowel een verzamelalbum als het eerste studio-album in 14 jaar uit! Tegenwoordig bestaat de band uit Gary Brooker, Geoff Whitehorn, Matt Pegg, Josh Phillips en Geoff Dunn.