MENU SLUIT
do 07.03.2019
Support: Atlanta

RUV

In een tijd waarin menig Nederlandse rockband er de brui aan lijkt te geven, is het een buitengewoon geruststellende gedachte dat de nieuwe horde alweer klaar staat. Meet RUV: de hongerige roedel wolven uit het oosten. Noem het Hardrock, Grungerock en/of Bluesrock: RUV is niet schuw zich te bedienen van meerdere genres en laat zich zeker niet in een kooi stoppen.

De chemie tussen Ruud Gielen (drums), Jeroen Nielen (zang/bas) en Jim Zwinselman (gitaar) is er een van verpletterende orde. Klaar voor de jacht bijten ze zich vast in het podium, om na een vurige show het publiek als opgejaagd wild achter te laten. Een ding mag zeker zijn: RUV staat voor een stevige oostelijke wind in het stormachtige rocklandschap.

RUV

Na een uitverkochte release van het minialbum ‘R’ maakte RUV zich op voor onder andere Bevrijdingsfestival Overijssel, Zwarte Cross en hebben ze menig poppodium in Nederland en Duitsland verslonden. Na het festivalseizoen van 2018 begon het trio te schrijven aan de opvolger van ‘R’, en doken ze samen met producer Sebastiaan van Bijlevelt de Galloway Studio in voor ‘U’. Met het nieuwe album zijn ze klaar om in 2019 de podia te bestormen. Niet omdat ze vinden dat ze daar horen, maar omdat het in nou eenmaal in hun natuur ligt besloten.

Atlanta

Atlanta is een instrumentale jam band uit het Oosten des Lands, vernoemd naar het gelijknamige legendarische café in Arnhem, bestaande uit Bob Hogenelst (Birth Of Joy/Baskar), Sebas van Olst (Typhoon/Cool Genius) en Pieter Holkenborg (Automatic Sam/Ten East). De drie bandleden delen hun liefde voor bands als Band Of Gypsys, Orange Sunshine, Yawning Man en een instrumentale Black Flag in hun spontane improvisaties.