MENU SLUIT
do 06.12.2018
Rock 'n roll extravaganza

T-99

Het alternatieve rootsrocktrio T-99 uit Amsterdam maakt rock ’n roll/roots/blues/country/rockabilly/surf/soul. Mischa den Haring, Martin de Ruiter en Donné la Fontaine zijn drie wilde rock-‘n-roll-vrijbuiters die echte liedjes voor echte mensen maken met behulp van groots grommende gitaren, roffelbeukende drums, pets-kets contrabas en dubbelloops vocalen.

Tot dusver heeft T-99 zes albums en een ‘greatest hits’-album op de kerfstok en sinds ‘99 touren ze door heel Europa met hun vintage instrumenten en ongeëvenaarde energie. Samen met het muzikale vakmanschap en een flinke schuit whisky, pardon: passie creëert de band een uniek brouwsel van stijlen dat eigenlijk alleen maar kan worden omschreven als ‘het geluid van T-99’. Duidelijk? Denk anders maar gewoon aan Tom Waits die aan het jammen is met Los Lobos in een volgepakte zweterige jukejoint net buiten Austin, Texas.

De band speelde in het voorprogramma bij acts als Chuck Berry, Dr. John, Los Lobos en Little Feat. Muziektijdschrift OOR schreef ooit : “T-99 is de meest opwindende en vernieuwende rootsband van Nederland en ver daarbuiten” : een citaat dat nog steeds niet hoeft te worden bijgesteld.