MENU SLUIT
vr 08.02.2019
Kroese presents / support: Levi Noah

The Bony King of Nowhere

Deze show is een samenwerking tussen Kroese en Luxor Live.

The Bony King of Nowhere is helemaal terug en gewaagder dan ooit bovendien. De Gentse singer-songwriter Bram Vanparys bracht eind 2018, na drie jaar afwezigheid, zijn vijfde album Silent Days uit. De muziek die ontstond na een eenzame beproeving is avontuurlijker, opener en meer eigen dan eerst.

The Bony King of Nowhere

Na het uitbrengen van zijn album ‘Wild Flowers’ uit 2015 liet Bram zijn gitaren maandenlang zwijgzaam aan de muur hangen. Er speelden te veel vragen. Over zin, over eigenheid en eerlijkheid, over te hard willen of net te weinig zoeken. Om hernieuwde begeestering te vinden, trok hij naar de Vlaamse Ardennen waar hij een jaar doorbracht in een sobere caravan, waar ’s winters de vrieskou tot binnen kroop.

De aldaar ontstane ideeën groeiden uit tot een open album dat radicaal breekt met het nauwe keurslijf van de brave popplaat. ‘Silent Days’ ontleedt de smart van een gebroken liefde en transformeert die in een weidse klank en intieme teksten. De nieuwe muziek van deze ambachtelijk liedjesschrijver klinkt ondanks alles toch ook vertrouwd en kan geplaatst worden tussen de muziek van The War on Drugs, Kurt Vile en The National.

Levi Noah (support)

Arnhemmer Levi Noah (Noah Baan) maakt lo-fi bedroom popliedjes. Met zijn gitaar en zijn breekbare stem maakt hij lieve liedjes met soms wat minder lieve teksten. Het voelt alsof je naast hem in zijn kamer zit te luisteren. Terwijl hij fluistert en zingt over zijn eigen alledaagse en persoonlijke jongemensenzaken. Over volwassen worden, over de diverse fijne gedachten, angsten en twijfels. En over dingen die hem boos maken. Daar wil hij dan wel eens venijnig over uit de hoek komen. Intens. Oprecht. Puur. Eigenwijs. Zoals zijn held Sandy Alex G en zoals een vroege Car Seat Headrest. Misschien zoals bijvoorbeeld Conor Oberst en Kristian Matsson deden voordat ze Bright Eyes en The Tallest Man On Earth werden.