MENU SLUIT
do 14.04.2016

The Common Linnets @ Musis

Let op: deze show vindt plaats in Musis!

Kaartverkoop alleen via Musis of www.arnhemsepodia.nl

Na het afsluiten van een succesvolle clubtour, spelen The Common Linnets vanaf dinsdag 5 april in de Nederlandse theaters! Tijdens deze tour zullen Ilse DeLange, JB Meijers, Jake Etheridge en Matthew Crosby hun repertoire, aangevuld met een aantal covers, in een bijzonder en intiem jasje steken.
Met vlekkeloos samenspel en goed uitgedachte harmonieën bewijst de band dat ze niet alleen op plaat maar zeker op het podium een muzikale eenheid is. Een eenheid die live nog beter tot zijn recht komt in de intieme sfeer van een theater. Ilse: “We zijn deze band begonnen puur vanuit de liefde voor muziek, om iets te creëren dat vanuit het hart komt. In de intimiteit van het theater, waarin veel ruimte is om echt te luisteren, komt die passie nog meer tot uiting. We kunnen bijna niet wachten!”
Het publiek maakte voor het eerst kennis met The Common Linnets tijdens het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen, waar ze de tweede plaats behaalden met ‘Calm After The Storm’. Sindsdien is het hard gegaan met de band, waarvan Ilse DeLange en JB Meijers de spil zijn. The Common Linnets sleepten vele prijzen in de wacht, waaronder de Popprijs 2014, een Edison Award en maar liefst twee prestigieuze European Border Breakers Awards (EBBA): voor Best Dutch Artist en de Public Choice Award.
Het debuutalbum ‘The Common Linnets’ was in 2014 het best verkochte album in Nederland. Hun op Americana, country, folk en bluegrass geïnspireerde sound bracht de band ook succes over de grenzen.; zo won het viertal een Duitse Echo Award in de categorie Beste Nieuwkomer Internationaal. De band ontving daarnaast diverse nationale en internationale gouden en platina platen.
Van kleine intieme liedjes tot een stevige sound… The Common Linnets zorgen altijd voor een avond met muziek recht uit het hart.