MENU SLUIT
do 23.09

Twan Ray

Twan Ray is de artiestennaam van de nog jonge, Leidense Twan Raymond de Boer. In Nederland is zijn single We Could Start a Thing goed in de smaak gevallen, met name bij NPO Radio 2. Wereldwijd is zijn muziek meer dan 100 miljoen maal gestreamd!

Twan Ray

Samen met songwriter en producer Radboud Miedema schreef hij meer dan tweehonderd liedjes, onder andere in de dance scene. Filmpjes waarop Twan zichzelf begeleid op gitaar terwijl hij covers zingt, zorgen wereldwijd voor lovende reacties, en leverde hem een uitnodiging voor America’s Got Talent en American Idol op (wat niet doorging omdat Twan niet woonachtig is in Amerika). Muziek van Twan werd gebruikt als de leader-tune bij America’s Got Talent 2020.

Covid-19 strooide in eerste instantie roet in het eten, voor de carrière van Twan. In de afgelopen periode schreef hij het album Found Myself In Quarantine waarmee hij zijn angsten van zich af schreef en helemaal zijn eigen geluid heeft gevonden. Hij was onlangs speciale gast bij Jinek waar hij een akoestisch optreden verzorgde en vooral meepraatte over de impact van de coronamaatregelen op jongeren.