MENU SLUIT
vr 07.09.2018
Legendarische Britse rockband

Martin Turner ex Wishbone Ash

Martin Turner is oprichter, bassist en leadzanger de legendarische Britse rockformatie Wishbone Ash. Met zijn band zal Turner in Luxor Live het iconische debuutalbum uit 1970 integraal uitvoeren. Uiteraard zullen ook andere Wishbone Ash klassiekers niet ontbreken.

De band scoorde wereldwijd met albums als “Argus”, “Wishbone Ash”, “Pilgrimage” en “New England”. Turners gepassioneerde stem is één van de hoofdingrediënten van deze originele Wishbone Ash sound. De huidige band bestaat naast Turner uit gitaristen Danny Willson en Misha Nikolic en drummer Tim Brown. In 2015 kwam Turner met een nieuw album “Written In The Stars” dat gewoon als een classic Wishbone Ash album klinkt.

In 2017 deden ze een succesvolle tour waarbij het album “Argus” in zijn geheel gespeeld werd. Op de nieuwe tour is de andere klassieker aan de beurt. Uitgebracht in december 1970, bevatte het album Wishbone Ash een eclectische mix van progressieve rock, hardrock, blues, jazz en folk invloeden met baanbrekende twin-gitaar harmonieën. Een blauwdruk van de stijl waar de band tot aan de dag van vandaag mee geassocieerd zou worden.