MENU SLUIT
vr 06.04.2018
Supergroep met Rachel Louise, Krystl en Elske DeWall

The BlueBirds

Zangeressen Elske DeWall, Krystl en Rachèl Louise brengen een ode aan de mooiste Americana en Country songs. Onder de naam The BlueBirds besloten deze drie powervrouwen, die individueel hun sporen in de Nederlandse muziekscene ruimschoots verdiend hebben, de krachten te bundelen toen ze elkaars liefde voor Americana muziek ontdekten.

Geïnspireerd door de hitserie Nashville en het album Trio van Dolly Parton, Linda Ronstadt & Emmylou Harris brengen de zangeressen in intieme setting Americana en Country songs. Het publiek beleeft klassiekers en minder bekende liedjes van artiesten als de Dixie Chicks, Alison Krauss, June Carter en Shania Twain. Tevens schrijven The BlueBirds hun eigen songs in deze muziekstijl; driestemmig en persoonlijk, zoals dat hoort in dit genre.

Drie sterke persoonlijkheden met een eigen sound, vormen een bijzondere eenheid. Laat je verrassen door deze dames met hun muzikaliteit, hun liefde voor muziek, plezier en verhalen.

Elske DeWall, Krystl en Rachèl Louise brengen de Nashville sensatie naar het rode pluche van de Nederlandse zalen. Country is weer hot!

Demi Knight (support)

Demi Knight (21) groeide op met Dolly Parton en Loretta Lynn. Dat ze dezelfde countrysound en volwassen stem als hen bezit, laat ze in 2015 horen aan heel Nederland door haar deelname aan ‘De Beste Singer/Songwriter van Nederland’. Hierna gaat het hard voor Knight. Ze speelt meer dan 20 shows in 3 maanden met Popronde, brengt haar eerste EP uit en vormt ondertussen haar band. Bassist Bram Schrijver, drummer Martijn Soeterbroek, gitarist Sam van Ommen en pianist Jasper Schalks maken de sound compleet. Afgelopen winter betrok het vijftal pop-walhallah Kytopia om hun debuutplaat op te nemen. Knight komt heel overtuigend over en klinkt met haar jonge leeftijd al behoorlijk doorleefd (New Folk Sounds). Voor liefhebbers van country en americana, in een fris jasje.