MENU SLUIT
do 21.04.2022

3voor12 Gelderland Awards

We kijken terug op twee bijzondere jaren waar veel Gelderse artiesten, ondanks de Covid perikelen, zich tóch wisten te profileren. Tijdens de awardshow worden de winnaars bekend gemaakt en zijn er liveoptredens van vier Gelderse acts die zich in deze periode goed in de kijker wisten te spelen!

Programma

Live on stage zie je deze avond korte shows van Olaf Putker Band, Marise, Abel en L’Asset!

Abel is een 23-jarige hiphop artiest uit Arnhem. Na samen met Lennycan het project Up&Away uitgebracht te hebben staat hij nu op eigen benen. Op authentieke wijze brengt hij zijn leven in kaart. Zijn eigen werk komt dit jaar uit in de vorm van een EP en is het best te omschrijven als een kwetsbaar maar krachtig geheel over liefde, verandering en volwassen worden.

Marise maakt Nederlandstalige elektropop. Haar teksten zijn als een dagboek en gaan over de gedachten en gevoelens uit haar dagelijks leven. Ze schrijft over haar onzekerheden, angst, verdriet en de drukte in haar hoofd, maar ook over de dingen die haar inspireren, blij maken en een gelukkig gevoel geven.

Olaf Putker Band maakt alternatieve americana. Met een voorliefde voor eigentijdse indie en zeventiger-jaren folk klinkt zijn muziek als een mix van Wilco, Nick Drake, Elliott Smith en Daryll-Ann. Olaf Putker brengt met zijn band liedjes pur sang met een indierock-attitude die ontplooien in een opstandige geluidsmuur, gebracht met aanstekelijke, puberale energie.

L’Asset is de sprankelende Art-Synth-pop act van Tessa Lamers. Ze verkent onontdekte gevoelens via songs die blijven kleven in je hoofd, die zijn verwoord in eerlijkheid. Met een licht eigenzinnige touch maakt L’Asset niet in een hokje te stoppen muziek. Met een uniek, Bowie-achtig, Britpop stemgeluid is ze zowel breekbaar als krachtig tegelijk. Live geeft ze een kijkje in haar hart en hoofd.

Het optreden van Foxlane is door omstandigheden komen te vervallen. Olaf Putker Band speelt i.p.v. Foxlane.