MENU SLUIT
za 11.01.2020
Met live: Snow Coats, Dani, Lisa Nobel en Dunter Flinn

3voor12 Gelderland Awards

Op 11 januari 2020 vindt de derde editie van de 3voor12Gelderland Awards plaats in Luxor Live. Aan de hand van allerhande uitreikingen zullen we terugkijken op weer een mooi jaar voor de Gelderse muziek. Net als voorgaande jaren nomineren alle fans hun favoriete acts en albums in diverse categorieën. Op de avond in Luxor Live zullen de winnaars bekend worden gemaakt en kan je daarbij genieten van vier acts die zich het afgelopen jaar nadrukkelijk in de kijker wisten te spelen!

Snow Coats

Wat in 2016 begon als een schoolopdracht van de muziekopleiding is uitgegroeid tot een succesvolle band. Na twee geslaagde Poprondes bracht de band in 2018 het debuutalbum Take The Weight Of Your Shoulders uit, dat door de 3voor12 redactie in januari werd verkozen tot beste release van dat jaar. De stijgende lijn werd doorgezet, onder andere met een korte Europese tour met het Amerikaanse Pinegrove. Niet vreemd dus dat Snow Coats de hoofdact zullen zijn van de 3voor12 Gelderland Awards!

Lisa Nobel

Een student pedagogische wetenschappen, een grappenmaker, maar vooral ook een singer-songwriter. Dit jaar deed ze mee aan Nootuitgang, de wedstrijd van het Nijmeegse Cultuur op de Campus, en stond ze aan het einde van de finale op de hoogste trede van het erepodium. In de zomer gaf ze dat een vervolg met een optreden op het Valkhof Festival. Ook in januari zal ze te horen zijn met haar lieflijke luisterliedjes, die even melig als melancholisch zijn.

Dunter Flinn

Ook het Gennepse Dunter Flinn stond dit jaar op het Valkhof na eerder een wedstrijd te hebben gewonnen, en wel de bandcompetitie De Roos van Nijmegen. De indieband beschrijft hun eigen muziek als “bijkomen op het strand na een avontuur op zee”. Nou is januari niet de ideale maand voor een avontuur op zee, maar de relaxte indierock van Dunter Flinn is allesbehalve seizoensgebonden.

Dani

Rapper Dani, ook wel bekend als Dani Apeldoorn, is misschien wel de hardst werkende Gelderse artiest van dit moment. De muzikale duizendpoot is regelmatig te horen op FunX, via poppodium Gigant geeft hij workshops op scholen en hij begeleidt hij jonge rappers met het coachingstraject Passievrucht. Door zijn bijdrage aan de cultuur in Gelderland is hij dit jaar genomineerd voor de Gelderse Bokaal. Daarnaast brengt hij op 7 december ook nog zijn album Even Apeldoorn Bellen uit. Gelukkig heeft hij 11 januari op tijd geblokt in zijn agenda!