MENU SLUIT
vr 12.01.2018
Met live: Linde Schöne + Annahay + Veline + Juneville + Hömpfdinga

3voor12 Gelderland Awards

Vrijdag 12 januari 2018 vindt de tweede editie van de 3voor12 Gelderland Awards plaats. Al jaren is 3voor12 hét platform over alle vormen van (live)muziek. Twee jaar na de eerste awardshow is het opnieuw tijd om terug te blikken op de ontwikkelingen in de Gelderse popmuziek van afgelopen jaar. Uiteraard is de muziek zelf ook deze vrijdagavond het belangrijkst, dus zullen er naast de uitreiking van de awards verschillende Gelderse bands optreden. Hoofdact van de avond is de dit jaar doorgebroken Nijmeegse Linde Schöne.

De Nijmeegse americana/alt. country band Annahay de avond aftrappen. Deze vierkoppige band heeft in de Zweedse Malte Olsson een charismatische frontman. Onlangs is hun eersteling gepresenteerd in Trianon. Veline is de Arnhemse band rond Sophie Platenkamp. Beats, elektronica, vaak opzwepend en dansbaar. Daaroverheen relaxt gezongen, spannende Nederlandse teksten, die je aan het denken zetten. De zes muzikanten van Juneville smelten ritme, klank en woorden samen tot prachtige, dromerige nummers, gedragen door de authentieke stem van leadzanger Pieter Nabbe. Perfecte popliedjes.

Linde Schöne

Met trots presenteert 3voor12 Gelderland de hoofdact van de avond: Linde Schöne. De Nijmeegse is 3voor12 talent van het jaar. Met haar eigenzinnige Nederlandse r&b brak ze het afgelopen jaar door. Ze bracht twee succesvolle ep’s uit; Liefde Van De Vloer en Linde Van Nimma. Stond op menig podium zoals Paradiso, Bevrijdingsfestival en presenteerde haar tweede EP in een uitverkocht Merleyn. Momenteel toert ze het hele land door met Ronnie Flex.

De avond wordt dansend afgesloten met een knallende dj-set van Hömpfdinga. De Zweedse Arnhemmer Esben Sandviken zal met zijn elektronische waar de avond opzwepend afsluiten. Er mag gedanst worden. Er moet gedanst worden. Er zal gedanst worden!

Line-up
Annahay
Veline
Juneville
Linde Schöne
Hömpfdinga (DJ-set)

3voor12 Gelderland is de lokaalafdeling van VPRO’s muziekportal 3voor12 en volgt popmuziek in en uit Gelderland op de voet. Naast de website en social media organiseert 3voor12 Gelderland ook verschillende activiteiten en programmeert Gelders talent bij diverse Gelderse poppodia en festivals.

Nominaties inzenden voor de verschillende categorieën (beste live-act, beste nieuwkomer, beste EP, beste artwork, beste event) kan nog tot en met zondag 17 december via www.facebook.com/3voor12gelderland of via info3voor12gelderland@gmail.com. De vijf meest genoemde nominaties worden uiteindelijk voorgelegd aan een deskundige jury, bestaande uit professionals uit de muziekwereld in Gelderland. Op 12 januari krijgt de winnaar de award uitgereikt.