MENU SLUIT
do 07.01.2016

3voor12 Gelderland Awardshow

3voor12Gelderland sluit jubileumjaar af met feestelijke awardshow

Donderdagavond 7 januari 2016 vindt in Luxor Live in Arnhem de uitreiking van de eerste 3voor12Gelderland Awards plaats.
Deze awardshow is het slotakkoord van een jaar vol activiteiten rondom het tienjarig jubileum van 3voor12Gelderland. En dat vieren we met onze vrijwilligers, Gelderse muzikanten, andere muziekliefhebbers en uiteraard met jullie, onze lezers.

Nominaties inzenden voor de verschillende categorieën kan nog tot en met zondag 13 december via www.facebook.com/3voor12gelderland of via info3voor12gelderland@gmail.com. De vijf meest genoemde nominaties worden uiteindelijk voorgelegd aan een deskundige jury, bestaande uit professionals uit de muziekwereld in Gelderland. Op 7 januari krijgt de winnaar de award uitgereikt.

Naast de uitreiking van de awards staan er 7 januari in Luxor Live allerlei Gelderse bands op het podium. De vintage rockers van The Heat brachten dit jaar hun tweede ep Matatoro uit op Kroese Records. De band viel in positieve zin op door hun muzikale volwassenheid en verpletterende live-shows. Met hun stijl van rock-’n-roll is sensatie dan ook gegarandeerd. De muzikale roots van het powertrio Deaf Charley liggen in de blues, maar hun uitvoering daarvan is eigenzinnig. Het resultaat is dansbare nummers met een stampende groove of soms zelfs samba-achtige ritmes.

Mountain States maakt vooral dromerige muziek met melodieën die je even wegtrekken uit het hier en nu, maar het repertoire bevat evenzogoed rauwe en gruizige nummers. De muziekstijl van The Naked Sweat Drips is te beschrijven als psycho-grunge met zware gitaar-, orgel-, bas- en drumpartijen. Een echt heavy, vette sound. De indie-disco van dj´s Keljet is een unieke combinatie van nu-disco, indie-dance en pop. De dj´s traden op in Jakarta en Ibiza, scoorden een aantal grote bloghits en zijn door 3voor12 en OOR verkozen tot Popronde Talent.

Line-up
The Heat
Deaf Charley
Mountain States
The Naked Sweat Drips
Keljet
All Star Band: Gelderse artiesten met leden van onder anderen: Navarone, Einfach Kurt, Roy Santiago, Donnerwetter, The Kevin Costners en Rogier Pelgrim.

3voor12Gelderland is de lokaalafdeling van VPRO’s muziekportal 3voor12 en volgt popmuziek in en uit Gelderland op de voet. Naast het webmagazine organiseert 3voor12Gelderland ook verschillende activiteiten en programmeren we Gelderse talent bij diverse Gelderse poppodia en festivals.