MENU SLUIT
vr 22.04.2022
Met leden van De Staat & Go Back to the Zoo

4B2M

De afkorting 4B2M staat voor four brothers, two mothers. Broers Teun en Cas Hieltjes speelden samen in Go Back to the Zoo en St.Tropez. Toen die laatste band stopte hadden ze, aldus Teun, een ‘epische nieuwe band’ nodig. Teun: ‘En wie bel je dan? Rocco en Jimmi.’ Geen slecht plan. Ook de gebroeders Hueting zijn rocksterren. Rocco is de charismatische toetsenist van De Staat; Jimmi is een waar jazzwonder op de drums en heeft zijn eigen band Jo Goes Hunting.

4B2M

Twee paar broers uit bekende Nederlandse bands, kennen elkaar sinds hun vroege jeugd maar maken pas sinds 2018 samen muziek. Met optredens op Wildeburg en Grasnapolsky bouwde de band aan een stormachtige live-reputatie; nu pas is er ook muziek opgenomen. De jongens doen dit project echt alleen omdat ze het leuk vinden; bij zowel optredens als de opnames spat de vrolijkheid er vanaf.

De invloeden van de band reiken van Kraftwerk tot The Isley Brothers en Yellow Magic Orchestra. De muziek van 4B2M zit vol humor, is poppy, vreemd en vooral heel goed. Op dit moment zijn de singles This Is Happening, Get It Done en Money For Sale te beluisteren. Meer tracks volgen snel!

Shaemless (support)

Shaemless is een vierkoppige Postpunk band uit Nijmegen. Sinds 2016 zetten ze intense met zweet doorweekte shows neer geïnspireerd door bands als The Stooges en The Birthday Party. Het geluid wat hier vrij komt is ruw, energiek, noisy, en dynamisch. Met hun recentelijk verschenen debuut plaat ‘SUUZ’ klinkt de band scherper dan ooit en zijn ze klaar om zich weer over te geven aan de Nederlandse podia.