MENU SLUIT
za 24.02.2018
8Bahn Clubnight

8Bahn ft. Colin Benders + ROD

Let op: 8Bahn is uitverkocht en er is géén deurverkoop.

De spectaculaire live-act Colin Benders, techno veteraan ROD, een futuristische visual show én een tweede zaal vol selectors. Dát is het recept voor de nieuwe 8Bahn Clubnight in Luxor Live!

8Bahn x Luxor Live

Met de terugkeer van 8Bahn in Luxor Live is het duidelijk dat deze een nieuwe dimensie geeft aan het nachtleven. Niet alleen de programmering is groots en vooruitstrevend, ook het visuele plaatje speelt een dominante rol binnen de 8Bahn Clubnight.

Colin Benders

Na het grote succes van The Kyteman Orchestra richtte oprichter en frontman Colin Benders onder de naam Kytopia een creatieve broedplaats en studioparadijs op in het voormalige Tivoli aan de Oude Gracht te Utrecht. Hier werd hij halsoverkop verliefd op de modulaire synthesizer, een allemachtig instrument met ontelbare effectmodules, knoppen, schuiven en kabels dat in de handen van de juiste meester muzikale wonderen kan verrichten. Zijn trompet raakte hij niet meer aan en in rap tempo maakt hij het instrument zich eigen. De briljante Benders heeft het vermogen om het onmogelijke mogelijk te maken en is met zijn ´machine´ niet meer afhankelijk van andere musici. Met het veelzijdige klankapparaat, een orkest ingeblikt in elektronica, bouwt hij keer op keer uitgebalanceerde improvisatie-livesets die dansbaar en hypnotiserend zijn.

Met Colin Benders heeft 8Bahn Neerlands meest interessante en bejubelde live-act weten te strikken. Na wervelende shows op Awakenings, Dekmantel en Lowlands is nu Arnhem aan de beurt!

ROD

De continue vernieuwende vedette levert jaar in jaar uit kwaliteit. Zijn laatste release en tevens eerste album “Back To Square One” vat zijn huidige ROD (het techno alter-ego van Benny Rodriques) sound uitstekend samen: techno gebaseerd op belangrijke fundamenten binnen de elektronische geschiedenis. Trance, electro en klassieke synthesizers zijn bouwstenen waar de Rotterdammer zich graag door laat beïnvloeden. Met dat gegeven weet je dat de laatste uren van deze 8Bahn Clubnight memorabel zullen worden.

Tienson & Lennart

Het contrast van het futurisme in de main vind je in de tweede zaal door de bijdrage van Tienson en Lennart. Tienson zal voor velen geen onbekende zijn; het wonderkind is in eerste instantie vooral bekend geworden als percussionist bij Jungle by Night. Parallel daaraan bewandelde hij ook het pad der DJ’s en inmiddels is Tienson een vaste waarde binnen de Nederlandse puristen. Zijn sound omvat een brede en wereldwijde selectie van exotische platen welke hij zonder moeite aan elkaar mixt.

In die categorie behoort ook “nieuwkomer” Lennart. De liefdevolle ambassadeur van 8Bahn blijkt een gave te hebben om de meest onbekende platen tot een smedend geheel te mixen. Psychedelische funk, Braziliaanse grooves, instrumentale hiphop of onbekende moog pareltjes, de youngster weet wat hij moet leveren.

Kaartverkoop

Early: uitverkocht
Regular: uitverkocht
Late: uitverkocht

Presented by Luxor Night Live