MENU SLUIT
za 02.04.2022

9 tot 5 mentaliteit Festival

Download HIER het blokkenschema!

9 tot 5 mentaliteit Festival is hét festival voor al het spannende dat op cultureel gebied in de avond en nacht gebeurd, voor iedereen met een 21.00 – 5.00 mentaliteit. Hiervoor wordt het hele pand van Luxor Live (incl. ruimtes die normaal gesloten zijn voor publiek) overgenomen door tientallen bands, nachtfeesten, DJ’s, live-acts, performers, dansers, kunstenaars, en andere fratsen. Op 2 april laten we weer zien dat cultuur en het nachtleven er wél toe doen! En hoe!

9 tot 5 mentaliteit Festival

Kortom: de office-iële after van je vrij-mi-bo, maar dan op een zaterdag! De eerste medewerkers met een 21.00 – 5.00 mentaliteit die nu ingeklokt zijn:

Dagschotel

Sinds 2011 serveert Dagschotel jou haar kijk op hoe een uit de hand gelopen vrij-mi-bo zou moeten smaken, met smakelijke DJ sets, performances, visuals en de broodnodige fratsen eromheen.

Knock on Wood

Knock on Wood brengt meer kleur op je werkvloer. Disco, house, afro en funk; maar vooral de liefde om te dansen is wat ze drijft.

Ivy Knock

Ivy Knock weet pas echt hoe je een (disco)feestje viert. Zijn bonte verzameling platen komt terug in uitbundige DJ sets waarbij disco het episch centrum is.

BARTH.

Al luisterend naar de neo-klassieke composities van BARTH. waan je je in een screensaver met een rustig stromende rivier; maar kabbelend wordt die rivier  nooit. Na elke bocht wacht een welkome verrassing.

Cloudsurfers

Deze met fuzz overgoten garagepunkband met dubbele drum setup voelt alsof je een shot adrenaline recht in je hart krijgt, met als risico dat je net zo onberekenbaar, zweterig en vlammend wordt als de band zelf.

Luca dell’Orso

De Nijmeegse producer Luca dell’Orso heeft met releases op labels als Bordello A Parigi, XXX, Red Laser Records, SoHaSo al snel naam gemaakt in de underground dance-scene. Zijn Italo disco, wave en electro wordt gedraaid door artiesten als The Blessed Madonna, Dixon, Ame en Perel.

CALOR

Wat is er lekkerder dan na een brein-dodende werkweek waarin je in trance achter je bureau naar bedrijfsplannen en screensavers hebt zitten staren even compleet los te kunnen gaan op de geestverruimende trance en rave van CALORS’ Coûteux.

Terry Joint

Deze feestcommissie bestaande uit zes jonge, Nijmeegse rappers is met hun ludieke lines, bombastische beats en natuurlijk tantoe veel talent hoofdverantwoordelijk voor het compleet uit de hand laten lopen van deze vrij-mi-bo op een zaterdag.

Toeknee Tee

De Amerikaanse woordkunstenaar Toeknee Tee, stage killer en ingenieur weet als geen ander hoe je vakkundig bij mensen het vuur aanwakkert om ze vervolgens de werk -of dansvloer volledig in de spreekwoordelijke fik te laten zetten!

Set Tripp’n

De meeslepemde band Set Tripp’n  slaat de handen ineen met Toeknee Tee om een compleet nieuwe dimensie aan geslepen gladheid te verkennen, geheel in lijn met de twee basisprincipes: panty dropping & body rocking.

Gelukzoekers

De DJ’s van Gelukzoekers brengen iedereen bij elkaar met gelukzalige Türk Pop, Balkan Beats, Indiase Disco, Jemenitische Funk, Afro-Pop, Kaapverdische Synth-Pop, Peruaanse House, Arabische Acid, Koreaanse Hip-Hop, Raï Rave, Marokkaanse Trap en meer.

The Garnals

Arnhemse kan niet meer om de band Garnals heen! Met een kersverse single op zak en nog véél meer nieuwe, lo-fi psychedelische indie rock (geïnspireerd op artiesten als The Brain Jonestown Massacre en Kurt Vile) in het vooruitzicht zijn ze meer dan ooit klaar om je compleet van je sokken te blazen.

Yallah! Yallah!

Sinds Lowlands 2017 wijst Yallah! Yallah! clubgangers door het hele land de weg naar het Oosten met hun handelsmerk: de allerheetste en wildste partykrakers uit de Arabische wereld.

Smudged

Het Rotterdamse, eclectische Krautrock-collectief heeft al een behoorlijke naam voor zichzelf gemaakt met hun energieke live-shows in de diepste krochten van de Nederlandse underground. Een smerig dansbare mix van, met repetitieve synths, live-drums en soundscapes overgoten garage en elektronica!

Locus Error

Een flinke dosis acid van deze Nijmeegse techno DJ is het medicijn om je uit je dagelijkse sleur, rechtstreeks naar de zweterig kelder van Luxor Live te sleuren.

ModuM ft Ivo Quest & AIZEN SAMA

De DJ’s van ModuM Excelleren in het brengen van de échte Hip-Hop. Je hoort de allerdikste platen, van classics van DJ Premier, Dr Dre, Q-Tip en Outkast tot en met klappers van nieuwere namen als J. Cole en A$AP Rocky.

Ayralynn

Ayralynn is een one-woman-band; door middel van een loopstation bouwt zij haar nummers op tot het lijkt alsof er een band staat te spelen. Tijdens haar sets voert ze je mee in haar dromerige electronische vibes om je vervolgens bij je keel te grijpen met indrukwekkende akoestische nummers en verrassende rock ’n roll solo’s.

Studio Geen Probleem

Alsof iedere ruimte in Luxor Live niet al volledig uit z’n voegen barst van het muziekprogramma propt Studio Geen Probleem er nog heel wat decor en ander fratsen in. Een groot deel van wat ze precies gaan doen is voor ons ook nog een verrassing, maar we weten wel dat de styling die ze voor ogen hebben íetsje verder zal gaan dan het plaatsen van een paar kunstplanten en het ophangen van posters met inspirerende quotes, en dat het gegarandeerd onaf, slordig, complex, levendig en in beweging gaat zijn.

Cassandra Onck

Cassandra Onck is hard op weg om neurowetenschapper te worden, totdat de liefde voor muziek haar 21.00 – 5.00 mentaliteit aanwakkert en haar naar het conservatorium van Arnhem lokt. Haar nieuwsgierigheid en onderzoekende blik zorgen ervoor dat ze muziek schrijft die de grens tussen hart en hoofd wegzet als fake-news. Voor haar Nederlandstalige elektronische muziek laat ze zich inspireren door artiesten Woodkid, James Blake, Sevdaliza, S10 en Fresku.

Chefs de Partie

De chefs – bekend van o.a. de Dagschotel-avonden – serveren je hun kijk op hoe een uit de hand gelopen vrij-mi-bo op een zaterdag zou moeten smaken, met de smakelijkste lo fi-hi fi-indieschminidie-tecnho-afro-spacesynth-acid-disco-electro-house-hiphop-wave-bass.

N.K.V. (Nederlands-Kroatische Vriendschap

N.K.V. (Nederlands-Kroatische Vriendschap) is een spiksplinternieuw DJ-vennootschap, bestaande uit twee vrienden uit twee verschillende kanten van Europa, dat speciaal is opgericht voor “goofy dancers with an appetite for the bizarre and fluffy”.

 

Tickets zijn slechts € 9 + € 5 euro. Houd de Facebookpagina van 9 tot 5 mentaliteit Festival de komende tijd in de gaten voor meer info.