MENU SLUIT
do 14.04.2016
Singer-songwriter double bill

a balladeer + Rogier Pelgrim

Liefhebbers van de betere singer-songwriters kunnen hun hart ophalen. Vanavond zetten we de bovenzaal open voor maar liefste TWEE heren: a balladeer en Rogier Pelgrim. Dat ze niemand ongeroerd achterlaten hebben ze gemeen. Met persoonlijke verhalende liedjes krijgen ze menig publiek stil. Kom genieten en herdefinieer de woorden ‘ontroerend goed’.

a balladeer

Why Hitler Loved His Dog, More Or Less The Sort Of Shit Ex-Lovers Get Restraining Orders For. De persoonlijke verhalende liedjes van singer-songwriter Marinus de Goederen, alias a balladeer, met de meest uiteenlopende titels maken keer op keer indruk. Dit jaar is hij solo te zien in muziekcafés en intieme zalen om nieuw en oud materiaal te laten horen.

Met het nummer Swim With Sam schreef a balladeer een klassieker die elk jaar nog in de top 2000 staat. De afgelopen jaren schreef hij verder, werd genomineerd voor zowel een 3FM Award als een TMF Award, kreeg een Zilveren Harp opgespeld, won de publieksprijs bij de Grote Prijs Van Nederland en het tweede album (getiteld Where Are You, Bambi Wood?) leverde een Edison-nominatie op.

Op dit moment wordt de laatste hand aan het nieuwe album A Wolf At Te Door gelegd, waarin Marinus wordt bijgestaan door bevriende muzikanten; de begeleidingsband van Wende, Peter Slager (BLØF), Bart van der Weide (Racoon), Bertolf en Leonie Meijer.

Rogier Pelgrim

Arnhemmers kennen Rogier natuurlijk, maar De Man Op De Straat kan hem kennen van De Beste Singer-Songwriter van Nederland, waar hij met Mind’s Eye Tramp veel indruk maakte en het tot finalist schopte. Zijn kenmerkende stem krijgt menig publiek stil en snijdt dwars door je ziel.

Dat deze liedjesschrijver een grote liefde heeft voor het vertellen van verhalen, bewijst hij op zijn eerste echte langspeelplaat Roll The Dice. Daarin zingt hij over idealisten, zwervers, het klooster, oude en nieuwe liefde, moed en het nemen van risico’s.

Na zo’n 350 optredens in huiskamers, poppodia en festivals start Rogier in maart voor het eerst met een theatertour en brengt hij na de zomer een nieuw album uit.