MENU SLUIT
do 01.09.2016
Boogie-woogie singer-songwriter deluxe

A.J. Croce

Driemaal uniek: pianist, songwriter en zanger op hoog niveau. A.J. Croce is de zonderlinge Amerikaanse singer-songwriter met invloeden en stijlen van boogie woogie tot art rock Americana en daarbuiten.

A.J. Croce maakte niet de minste start. Als zoon van de legendarische Jim Croce, begon A.J.’s carrière op 18-jarige leeftijd met een eerste tournee in het voorprogramma van BB King. Ondertussen zijn we bijna 30 jaar verder en verscheen zijn naam wereldwijd in hoofdletters op aankondigingen van festivals en concerten. Hij deelde het podium met een ontelbare lijst van eclectische kunstenaars, van Ray Charles tot James Brown en van Rod Stewart tot Ben Harper.

Onlangs blies A.J. het stof van zijn debuut album (That’s Me In The Bar, 1995) en bracht deze opnieuw ter gelegenheid van het twintigjarige jubileum uit. Met zijn unieke jazz piano geluid en blues getinte stem is het 12-nummer album een unieke artistieke plaat. De heruitgave is voorzien van een bonus-track, “If You Want Me To Stay”, 20 jaar geleden opgenomen, maar op slot in de kluis tot nu. Op dit moment zit hij in de studio met niemand minder dan southern soul legende Dan Penn!

Wijsheid komt met de jaren. “I generally want to do the stuff that makes me feel good,” zegt Croce. Met zijn muziek representeert hij een generatie met een diep gevoel van eerlijkheid in zijn teksten en kwaliteit in zijn levering. A.J. Croce: minder op de verwachtingen en meer op instincten gericht. Vanaf de eerste noot verslaafd.