MENU SLUIT
vr 14.09.2018
Godfather of the Electro-Funk Sounds

Afrika Bambaataa

Afrika Bambaataa, een van de grondleggers van de Godfather of the Electro-Funk Sounds, komt naar Luxor Live. Waan je even als bezoeker van zijn legendarische block parties en geniet van de peace, love and having fun!

Afrika Bambaataa

De in de Bronx geboren Afrika Bambaataa wordt wereldwijd erkend als één van de drie oprichters van de hiphop. Deze legendarische dj begon al met plaatjes draaien in 1970 en richtte in 1973 de Universal Zulu Nation op.

Met de Zulu Nation zette Afrika Bambaataa zich in, tegen geweld (in de Bronx) en voor de ontwikkeling van de hiphopcultuur. Hiphop bestaat naast het dj-en en mc-en (rappen) uit breakdance en graffiti. Bambaataa stond tijdens de blockparties in zijn buurt achter twee draaitafels en mixte verschillende muzieksoorten tot één nieuw geheel. Het leverde hem meerdere bijnamen op als Master of Records, father of the Electro-Funk-sound en uiteindelijk Godfather of Hiphop.

De muziek die werd gebruikt was zeer divers en varieerde van Afrikaanse muziek tot R&B. De muziek die ontstond heette in eerste instantie electro-funk. In 1982 zou Bambaataa samen met Soulsonic Force de plaat Planet Rock uitbrengen die voor de wereldwijde doorbraak van een nieuw genre zou zorgen. Samen met Kool Herc en Grandmasterflash legde Afrika Bambaataa de basis voor de multi-miljard-dollar-business die vandaag de dag hiphop heet.

Prince Whipper Whip

Bambaataa neemt een andere hiphop pionier uit de Bronx mee als MC. James Whipper staat bekend onder de naam Prince Whipper Whip en als the Bronx Puerto Rican Prince. Hij was lid van diverse crews waaronder The Cold Crush Brothers voordat hij uiteindelijk lid werd van Grand Theodore’s Fantastic Five. Deze legendarische groep had een dikke hit met de single Can I Get a Soul Clap en was te zien in de hiphop-film Wild Style in 1981.

Prince Whipper Whip werkte onder andere samen met: Afrika Bambaataa, Doug E. Fresh, Big Daddy Kane, KRS-One en Ice-T. Hij was gast MC op albums van artiesten als DJ Honda, The Beatnuts, Broter Ali, De La Soul en nog veel meer.