MENU SLUIT
do 28.02.2019
Juan de Marcos'

Afro-Cuban All Stars

Begin 2018 haalde Luxor Live de legendarische Afro-Cuban All Stars naar Arnhem. De show was één groot feest en daarom halen we ze nu gewoon weer terug voor hun A Toda Cuba le Gusta-tour

Afro-Cuban All Stars

Het lijkt er op alsof de Afro-Cuban All Stars een tweede leven is ingeblazen. De energie en sfeer van de recente live-shows zijn opgenomen en uitgebracht op dvd en cd. Het klassieke eerste album A Toda Cuba le Gusta is zelfs onlangs op vinyl heruitgegeven.

Buena Vista Social Club

Ruim twintig jaar geleden werden er in Havana, met een beperkt budget in maar twee weken tijd, drie bijzondere albums opgenomen. De invloeden van het titelloze album van Buena Vista Social Club, A Toda Cuba Le Gusta van Afro-Cuban All Stars en Introducing Ruben Gonzalez zijn nog steeds voelbaar. Alle drie albums werden opgenomen door grotendeels dezelfde groep muzikanten met Juan de Marcos González als muzikaal leider. Deze producer en muzikant had de droom, om de rijke Cubaanse muziektraditie voort te zetten en wereldberoemd te maken.

De Afro-Cuban All Stars is een gezelschap van oude meesters en jonge musici die bekend staat om hun combinatie van verschillende Latijns-Amerikaanse (dans)stijlen zoals mambo, cha cha, rumba, son montuno, timba, guajira en bolero. De vele albums, meerdere documentaires en vier nominaties voor een Grammy Award maken ze één van de meest succesvolle bands die Cuba ooit heeft voortgebracht.

Line-Up:
Congas – Tany Allende
Bongos & Cowbell – Tony Moreaux
Timbale Set – Caleb Michel
Trumpets & Flugelhorns – Lazaro Numa, Haile Uriarte & Raudel Marzal
Clarinets & Coro – Laura Lydia Gonzalez
Piano – Oldrich Gonzalez
Vibes, Keyboards & Coros – Gliceria Gonzalez
Lead Singer – Emilio Suarez
Bass – Alberto Pantaleon
Lead Singer, Tres Guitar & Bandleader – Juan de Marcos
Afro-Cuban hand Percussion – Gliceria Abreu