MENU SLUIT
do 25.01.2018
Bekend van de Buena Vista Social Club

Afro-Cuban All Stars

Ruim twintig jaar geleden werden er in Havana, met een beperkt budget in maar twee weken tijd, drie bijzondere albums opgenomen. De invloeden van het titelloze album van Buena Vista Social Club, A Toda Cuba Le Gusta van Afro-Cuban All Stars en Introducing Ruben Gonzalez zijn nog steeds voelbaar. Alle drie deze albums werden opgenomen door grotendeels dezelfde groep muzikanten, die destijds al te boek stonden als levende legendes in Cuba maar vervolgens wereldberoemd zijn geworden

De muzikaal leider tijdens deze sessies was muzikant en producer Juan de Marcos González die zijn droom, om de rijke Cubaanse muziektraditie niet alleen voort te zetten maar ook wereldberoemd te maken, verwezenlijkt zag worden. Met de Afro-Cuban All Stars heeft De Marcos Gonzalez het voor elkaar gekregen om een gezelschap van oude meesters en jonge musici samen te stellen, waarbij de kennis en ervaring van de meer ervaren muzikanten vermengt wordt met de frisse energie van de jongere bandleden. Afro-Cuban All Stars staat bekend om hun combinatie van verschillende Latijns-Amerikaanse (dans)stijlen zoals mambo, cha cha, rumba, son montuno, timba, guajira en bolero. Met vier nominaties voor een Grammy Award, eigen documentaires en talloze succesvolle platen zijn ze één van de meest succesvolle bands die Cuba ooit heeft voortgebracht.

Het is vier jaar geleden dat de band voor het laatst in Nederland was en de geplande show in Luxor Live is de enige in Nederland van deze tour!