MENU SLUIT
do 19.01.2017
Support: Nowhere Near

Alaskans

Het Arnhemse Alaskans maakt toegankelijke indie-rock. Jonge honden met een super-grote ambitie; 3FM moet opletten! Geïnspireerd door bands als The National en Kings of Leon baant Alaskans zich een weg naar je gevoel, om je met kippenvel achter te laten.

In Oktober 2015 presenteerde de band haar debuut-EP in een uitverkocht Luxor Live. Na een jaar optreden en schrijven komt Alaskans deze winter met nieuw werk waaronder maar liefst drie nieuwe singles.

Nowhere Near

Het voorprogramma komt van de Utrechtse indiepop-band Nowhere Near. Zij combineren indie met verschillende genres, waardoor de muziek dynamisch en emotioneel veelzijdig is. Dromerige melodie├źn en sprankelende gitaarlijnen worden afgewisseld door grootsere stukken, waarin elektronische invloeden en postrock zijn te horen. Eigenlijk houden de bandleden stiekem heel veel van de underground nineties. Zoals het een indie band pur sang betaamt, doen ze het liefst zoveel mogelijk zelf: van het opnemen en mixen van nummers tot het maken van videoclips.