MENU SLUIT
zo 21.10.2018
Kroese presents

American Aquarium

Kroese Presents! De uit North Carolina afkomstige, alternatieve countryband American Aquarium, keert na een succesvolle show in 2017 terug naar Luxor Live. De band bracht begin juni een nieuw door americanaheld John Fullbright geproduceerd album uit, waar binnen de alt.country-scene lang naar uitgekeken is.

De vijf muzikanten van American Aquarium maken fraaie alt.country, die het midden houdt tussen Bruce Springsteen, The Jayhawks en Ryan Adams Whiskeytown, en is doorspekt met huilende pedalsteel gitaren. De kenmerkende verhalen van zanger en frontman BJ Barham zijn zowel zeer persoonlijk als herkenbaar.

Het nieuwe album Things Change werd door de Grammy-nominated singer-songwriter John Fullbright geproduceerd en bevat bijdragen van americana artiesten als John Moreland en Jamie Lin Wilson. Het is uitgebracht op het New West label waar ook bands als Daniel Romano, Justin Townes Earle en Ben Miller Band bij zitten. De eerdere albums van American Aquarium werden op eigen kracht verkocht en zorgden al voor erkenning in de juiste scene; op het nieuwe album hoor je het beste van de band tot nu toe. Bj Barham deelt zijn persoonlijke ontwikkeling met de luisteraar, waagt zich aan maatschappelijke thema’s en laat ruimte over voor een stukje hoop.

Anthony D’Amato

Als support bij deze show speelt de New Yorkse folk ’n roll singer-songwriter Anthony D’Amato. Deze verhalenverteller maakt prachtige folkmuziek met scherpe teksten en een rauw New Jersey randje. Woody Guthrie en Bruce Springsteen zijn nooit ver weg in de prachtige composities van Anthony D’Amato. Op zijn laatste, tot nu toe meest ambitieuze, album werkt hij samen meerdere leden van de band Bright Eyes.