MENU SLUIT
vr 04.01.2019
Rocco Ostermann & band spelen Johnny Cash

American Recordings

Zoals Johnny Cash de songs van anderen tot zeer persoonlijke hoogtepunten zong, zo zingt Rocco Ostermann de versies van the man in black wederom naar een andere dimensie.

De Arnhemse zanger heeft overduidelijk het koffiebruine profiel van Cash op zijn stembanden maar doet daar nog het nodige meer mee. Concerten zijn als hoogmissen met apocalyptische gospels en countrybluessongs van de tegen zijn demonen vechtende schaduwboksende mens.

Cash was meer dan een zanger, hij was een dichter, een rebel, die balancerend op de dunne lijn tussen goed en kwaad, uiteindelijk daar de rode draad vond die hem redding bracht en vele outcasts inspireerde. In de 60-er jaren werd Cash bekend met zijn versie van countrymuziek, met hits als Ring of Fire en het album At Folsom Prison. In 1994 bracht Cash het album American Recordings uit op het gelijknamige label van Rick Rubin. De in zijn woonkamer, alleen met gitaar opgenomen minimalistische covers en eigen tracks werden een wereldwijd succes en zorgden voor een nieuw publiek. Nog vijf andere albums zouden volgen; met het nummer Hurt (origineel van Nine Inch Nails) uit 2002 zou Cash zijn laatste grote hit voor zijn overlijden scoren.

Ostermann wordt begeleid door Wout Kemkens op gitaar, Matthijs Stronks op toetsen en Ruben van Asselt op drums. Samen met Rocco een bezetting die verdacht veel aan de band Donnerwetter doet denken.