MENU SLUIT
vr 14.02.2020

Amsterdam Klezmer Band

Amsterdam Klezmer Band komt van de straat en van het conservatorium, houdt van traditie en vernieuwing, blaast festivaltenten omver en trekt tranen in theaters. De band speelt klezmer en Balkan, ska en jazz, zigeuner en hiphop. Het is van alles, maar bovenal is het feest.

Amsterdam Klezmer Band

In 22 jaar tijd groeide een stel Amsterdamse straatmuzikanten uit tot een internationaal, zevenkoppig klezmermonster met een eigen eclectische en invloedrijke stijl. De aanstekelijke, dansbare muziek van de Amsterdam Klezmer Band is gebouwd op Joodse roots maar krijgt altijd een onorthodoxe draai mee.

Danceproducers als Shantel gebruikten de muziek van de AKB toen de Balkanhype wereldwijd toesloeg.  Het bijzondere geluid van het zevental leende zich uitstekend voor de populaire balkanbeat.

Nieuw Album

Op 21 februari verschijnt er een nieuw album van de Amsterdam Klezmer Band! Op dit album, waarbij ze samenwerkten met Stefan Schmid (ZUCO 103), verkennen zij nog meer de grenzen van de klezmer en balkan muziek, waarbij een rauwe rand, spannende lagen èn het echte plezier in muziek maken aan bot komen!