MENU SLUIT
vr 18.03.2016
Support: Saffron Sun

Amsterdam Klezmer Band

Al jaren speelt de Amsterdam Klezmer Band (AKB) festivals, clubs en theaters plat. Twintig jaar om precies te zijn, en die mijlpaal wordt gevierd.

In 2016 trekt de AKB met een speciale jubileumtour door Europa. Reken op veel nieuwe nummers van het nieuwste album Oyoyoy waarop de eclectische en invloedrijke klezmerstijl van de AKB verder is uitgediept. De 7-koppige band gaat daarbij terug naar de basis, op zoek naar de essentie van hun inspiratiebronnen en van hun eigen muziek. Deze muzikale zoektocht naar puurheid en authenticiteit vindt op het podium zijn spetterende ontlading. De aanstekelijke optredens van de Amsterdam Klezmer Band staan al twintig jaar als een huis en eindigen gegarandeerd in een dansfeest.

Support band Saffron Sun is een Arnhems gezelschap dat zich niet in één stijl laat vangen. Wereldmuziek is de bindende factor. Met zang, viool, accordeon, gitaar, percussie en contrabas is de bezetting ook niet bepaald alledaags. Exotisch en spannend maar ook aanstekelijk en intrigerend is de wereld die Saffron Sun voor je uitvouwt.